BEGIN:VCALENDAR
VERSION:2.0
PRODID:-//130.232.246.230//NONSGML kigkonsult.se iCalcreator 2.26.9//
CALSCALE:GREGORIAN
METHOD:PUBLISH
X-WR-CALNAME:VS-lähiruoka.fi
X-WR-CALDESC:Varsinaissuomalaisen elintarvikeyrittäjän tietolaari\, josta l
öydät ajankohtaiset tapahtumat sekä materiaalit\, julkaisut ja oppaat.
X-FROM-URL:https://xn--vs-lhiruoka-o8a.fi
X-WR-TIMEZONE:Europe/Helsinki
BEGIN:VTIMEZONE
TZID:Europe/Helsinki
X-LIC-LOCATION:Europe/Helsinki
BEGIN:STANDARD
DTSTART:20231029T040000
TZOFFSETFROM:+0300
TZOFFSETTO:+0200
RDATE:20241027T040000
TZNAME:EET
END:STANDARD
BEGIN:DAYLIGHT
DTSTART:20240331T030000
TZOFFSETFROM:+0200
TZOFFSETTO:+0300
RDATE:20250330T030000
TZNAME:EEST
END:DAYLIGHT
END:VTIMEZONE
BEGIN:VEVENT
UID:ai1ec-10892@xn--vs-lhiruoka-o8a.fi
DTSTAMP:20240328T131627Z
CATEGORIES;LANGUAGE=fi:Tapahtuma
CONTACT:Emma Sivula\; +358 50 411 0475\; emma.sivula@utu.fi
DESCRIPTION:
Hiililouna
s-hankkeessa tuotetaan tietopohjaa kotimaisten kasviproteiinilähteiden hii
lijalanjäljistä. Hiilipäästöjen hallinnan rinnalla biodiversiteetin suojel
eminen on tärkeää luonnon hyvinvoinnin ja kestävän tulevaisuuden kannalta.
Webinaarissa kuulemme asiantuntija puheenvuoroja tutkijoilta ja viljelijö
iltä monimuotoisesta viljelystä. Lopussa on varattu aikaa myös kysymyksill
e ja keskustelulle.
\nTilaisuus on kaikille avoin ja se järjestetään
Teams-yhteydellä.
\nIlmoittaudu täältä.
\nOhjelma:
\n\n-
Webinaarin avaus ja Hiililounashankkeen lyhyt esittely –
Emma Sivula\, projektikoordinaattori\, Turun yliopisto
\n- P
alkokasvit säästävät typpilannoitteita ja fossiilista energiaa –
Hannu Känkänen\, erikoistutkija\, Luke
\n- Kokemuksia Loimaa
n viljelymenetelmäkokeesta ja palkoviljoista – Tuomas Levomäki\,
viljelijä
\n- Pölyttäjäystävällinen maatalous – Tra
ci Birge\, erikoistutkija\, Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö
\n- Ajatuksia monipuolisen viljelykierron takaa – Juha
Wikström\, viljelijä
\n- Sekaviljelyllä kohti tehostettua ka
svutekijöiden hyödyntämistä ja öljyhamppu hiilen sitojana – Marjo
Keskitalo\, erikoistutkija Luke
\n
\nTervetuloa!
\nHiililounas-hankkeessa tuotetaan tietopohjaa kotimaisten k
asviproteiinilähteiden hiilijalanjäljistä ja kehitetään ilmastovaikutuksil
taan pienempiä ja ravitsemuksellisesti täysipainoisia lounasruokamalleja.
Tieteellisesti tuotetun ja luotettavan hiilijalanjälkitiedon katsotaan lis
äävän pakallisten kasviproteiinien käyttöä ruokapalveluissa ja helpottavan
kuluttajien vastuullisten ruokavalintojen tekemistä. Hanketta on toteutet
tu yhteistyössä mukana olevien yritysten kanssa työpajoin.
\nHiililounas-hankkeen päärahoittaja on Varsinais-Suomen ELY-keskus Manner
-Suomen maaseudun kehittämisohjelma ja se on myönnetty 1.1.2022–31.8.2023
väliseksi ajaksi. Osarahoittajina toimivat hankkeeseen sitoutuneet yrityks
et ja yhteistyökumppanit. Mukana ovat jo Raisio Oyj\, Keskitien säätiö\, V
arsinais-Suomen MTK\, ISS Palvelut Oy\, Trans Farm Oy\, Vihreä Härkä\, Voi
mapapu Finland Oy\, Ylistalon tila\, Antell ja Sodexo.
DTSTART;TZID=Europe/Helsinki:20230329T093000
DTEND;TZID=Europe/Helsinki:20230329T120000
SEQUENCE:0
SUMMARY:Kohti hiilineutraaliutta monimuotoisella viljelyllä -webinaari
URL:https://xn--vs-lhiruoka-o8a.fi/tapahtuma/kohti-hiilineutraaliutta-monim
uotoisella-viljelylla-webinaari/
X-COST-TYPE:free
X-WP-IMAGES-URL:thumbnail\;https://xn--vs-lhiruoka-o8a.fi/wp-content/upload
s/2023/03/Hiililounas-webinaari-29.3._mainos-150x150.jpg\;150\;150\;1\,med
ium\;https://xn--vs-lhiruoka-o8a.fi/wp-content/uploads/2023/03/Hiililounas
-webinaari-29.3._mainos-212x300.jpg\;212\;300\;1\,large\;https://xn--vs-lh
iruoka-o8a.fi/wp-content/uploads/2023/03/Hiililounas-webinaari-29.3._maino
s-724x1024.jpg\;724\;1024\;1\,full\;https://xn--vs-lhiruoka-o8a.fi/wp-cont
ent/uploads/2023/03/Hiililounas-webinaari-29.3._mainos.jpg\;1414\;2000\;
END:VEVENT
END:VCALENDAR