Näytä kartta
Koska:
10.10.2017 @ 12:00 – 16:00
2017-10-10T12:00:00+03:00
2017-10-10T16:00:00+03:00
Missä:
Kokoushotelli Linnasmäki
Lustokatu 7
20380 Turku
Suomi
Yhteystiedot:
Pauliina Ojansivu
Fotoniikan mahdollisuudet ruokateollisuudelle @ Kokoushotelli Linnasmäki | Turku | Suomi

Fotoniikan sovelluksia hyödynnetään ruokateollisuudessa laajalti ruuan viljelyn, laadunvalvonnan kuin automaation osalta. Spektrikamerat havaitsevat peltojen lannoitetarpeet, erilaiset sensorit mahdollistavat maatalouskoneiden itseohjautuvuuden sekä pystyvät havaitsemaan ruokaväärennökset. Valolla luodaan suotuisia kasvuolosuhteita ja eri aallonpituuksilla voidaan vaikuttaa muun muassa bakteerikantoihin.

Kiinnostavimmat läpimurrot syntyvät nimenomaan toimialojen rajoilla. Fotoniikan mahdollisuudet ruokateollisuudelle -seminaari tuo yhteen kaksi näennäisesti erillistä alaa ja edustavan joukon fotoniikan sekä ruokateollisuuden asiantuntijoita.

Ruuantuotannolla on erittäin tärkeä osa yhteiskunnassa niin talouden kuin työllisyyden osalta mutta myös osana ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Fotoniikka-alan kasvuohjelma EPRISE:n ja Varsinais-Suomen sekä Satakunnan ruokaketjun kehitys- ja yhteistyöhanke INNOTORI:n kanssa.

Tapahtuman esiintyjäkaartiin on vahvistunut joukko fotoniikan teollisen soveltamisen kärkiyrityksiä. Mukana ovat spektrikuvantamiseen erikoistunut Specim Oy, Spectral Engines Oy, joka juuri voitti H2020 innovaatiokilpailun ”ruokaskanneri” tuotteellaan sekä UV-teknologiaan perustuvat yritykset LED Tailor Innova7ion Oy ja Hypermemo Oy.

OHJELMA
ti 10.10.2017 klo 12–16
Kokoushotelli Linnasmäki, Lustokatu 7, 20380 Turku

12:00 Tilaisuuden avaus

12:05 Fotoniikan tuomat mahdollisuudet ruokateollisuudelle
Photonics Finland ja EPRISE projekti, Photonics Finland ry, Juha Purmonen

12:20 Mittausratkaisut älykkäästä maanviljelystä kuluttajatarpeisiin
– Ravintosisältö skannaamalla selville,Spectral Engines Oy, Jarkko Antila

12:45 Spektrimittaukset ruokateollisuuden tarpeisiin
– Ruokaväärennöksien tunnistaminen fotoniikan avulla, Specim Oy, Esko Herrala

13:10 Uudet antimikrobiset fotoniikkaratkaisut elintarviketeollisuuteen
– välineitä elintarvikehygienian ja tuoteturvallisuuden takaamiseksi
LED TAILOR INNOVA7ION, Petteri Jauhiainen

Kahvi- ja verkostoitumistauko

14:00 UV laser for food industry (disinfection, sterilizaton&decontomination)
HyacinthLUX Oy, Slava Vanykov

14:30 Pienryhmätyöskentelyä: Tapaa fotoniikan asiantuntijoita
Pohditaan yhdessä pienryhmissä elintarvikeyritysten, kehittäjien ja fotoniikan asiantuntijoiden kesken mistä fotonisista ratkaisuista elintarvikepuolen yritykset voisivat hyötyä.

15:30 Tilaisuuden yhteenveto

Ilmoittaudu mukaan 6.10.2017 mennessä tästä linkistä tai sähköpostitse pauliina.ojansivu@utu.fi
Tilaisuus on osallistujille maksuton.

EPRISE-hanke nostaa fotoniikka-alaa esille neljällä Euroopalle tärkeällä toimialalla, joita ovat terveysteknologia, lääketeollisuus, maatalous ja ruoka. INNOTORI:n tavoitteena on aktivoida elintarvikeyritysten innovaatiotoimintaa sekä parantaa yritysten kilpailukykyä, kasvua ja kansainvälistymistä.

Mitä on Fotoniikka?
Fotoniikka on valon tuottamiseen, käsittelyyn ja tarkkailuun perustuva modernin optiikan alue, joka mahdollistaa esimerkiksi seuraavan sukupolven elekäyttöliittymien toiminnan. Lukuisten sovellusalueidensa ja erittäin suurten kasvuodotustensa vuoksi fotoniikka on nostettu yhdeksi EU:n avainteknologioista. Photonics Finland edustaa Suomen fotoniikka-alan yrityksiä ja toimijoita edistäen alan kehitystä ja näkyvyyttä niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.

Lisätietoa: www.photonics.fi.