Koska:
22.3.2019 @ 08:00 – 15:30
2019-03-22T08:00:00+02:00
2019-03-22T15:30:00+02:00
Yhteystiedot:
Johanna Mattila
040 565 8121
Opintomatka paikallisen kalan äärelle Kemiönsaareen

Tervetuloa mukaan kala-aiheiselle opintomatkalle Kemiönsaareen perjantaina 22.3.

Matkalla tutustutaan Kasnäsissa sijaitsevan Salmonfarmin toimintaan, nautitaan kalapöydästä Kasnäsin kylpylässä ja takaisintulomatkalla piipahdetaan Holmbergs Fisk yrityksessä.
Matkalle mahtuu 15 ensin ilmoittautunutta ja se on osallistujille maksuton pl. lounas. Ilmoittautumiset 18.3. mennessä johanna.mattila@utu.fi

Ohjelma
klo 8 Yhteiskuljetus lähteen Paraisten linja-autoasemalta
klo 8:20 Kaarinan pikavuoropysäkki

klo 9:30 Salmonfarm Oy, Kasnäs http://salmonfarm.fi/
Salmonfarmilla on pitkät perinteet kalanjalostuksessa. Vuosien mittaan päätuotteita ovat olleet kirjolohi ja silakka. Tänä päivänä suurin osa tuotteista valmistetaan kotimaisesta kasvatetusta kirjolohesta, mistä jalostetaan tuotteita suurkeittiöille ja horeca-alan toimijoille.
Tuotantopäällikkö Roger Hakalax kertoo Salmonfarmin toiminnasta, kalatuotteiden tuotekehityksestä sekä kalasektorin näkymistä. Tuotantoa pääsemme seuraamaan katseluikkunoista, sillä hygieniasyistä tuotantotilaan ei voida mennä.

klo 11 lounas kylpylä Kasnäsissa http://www.kasnas.com/ravintola/kasnas-paviljong (omakustanteinen)
Ravintola on tunnettu saaristolaispöydästään. Kala on itse kasvatettua ja varmasti tuoretta. Kasnäs kasvattaa kirjolohta ja siikaa, jotka jalostetaan vierasvenesataman viereisessä Salmonfarmissa. Ravintola suosii puhtaita ja lähellä tuotettuja raaka-aineita, muun muassa vihanneksia ja perunaa hankitaankin aina mahdollisuuksien mukaan alueen lähituottajilta.

klo 12:30 Holmbergs Fisk / Holmbergs Four C https://www.holmbergs.fi/fi/
”Vanhempamme aloittivat käytännössä tyhjästä, mutta onnistuivat ajan mittaan kovalla työllä ja periksiantamattomuudella kehittämään kalastuksesta elinkeinon. Ammattikalastajavanhempamme ovat siis tehneet töitä alalla vuosikymmeniä. Kalanjalostuksen astuessa kuvioon tapahtui muutoksia parempaan suuntaan. Tänä päivänä valikoimaamme kuuluu kymmeniä eri kalatuotteita: silakkajalosteita, tuoretta, graavattua sekä savustettua kalaa. Unohtamatta suolattua silakkaa, maustekalaa (vaspuukia) ja monia muita tuotteita.” Tutustumme yrityksen toimintaan tuotemaistiaisten ja kahvitarjoilujen kera.

klo 15:30 paluu Paraisille Kaarinan kautta.