Koska:
28.2.2020 @ 10:30 – 29.2.2020 @ 15:00
2020-02-28T10:30:00+02:00
2020-02-29T15:00:00+02:00
Missä:
Hotel Nestor, Korppoo
Yhteystiedot:
Jouko Parviainen
(+358 0)44 729 1302
BikeMenu-seminaari @ Hotel Nestor, Korppoo

Tule mukaan kehittämään BikeMenu-konseptia Lounais-Suomen matkailuvaltiksi. Pyörämatkailuun ja alan yritysten ja toimijoiden yhteistyöhön keskittyvä tapahtuma järjestetään Korppoossa Hotel Nestorissa 28.–29.2.2020.

Vastuullisuus ja vähähiilisyys ovat huomisen matkailun tärkeimpiä trendejä. Ne yhdistyvät parhaiten pyörämatkailussa ja muussa aktiivilomailussa, jossa omin voimin liikutaan tutustumassa paikalliseen elämänmenoon, kulttuuriin ja luontoon.

Lounais-Suomella on edellytykset suosituksi pyörämatkailukohteeksi. Alue tunnetaan monipuolisesta luonnostaan ja rikkaasta kulttuuristaan. Vaihtelevien reittien varrelta löytyy yksilöllisiä ruokailu- ja majoituspaikkoja, joista moni tarjoaa lähellä tuotettua ruokaa ja muita elämyksiä.

Kun näihin vahvuuksiin liitetään vielä tarinat, puhutaan BikeMenu -konseptista. Alan yritysten ja toimijoiden yhteistyöllä lähdetään luomaan riittävän laaja ja houkutteleva kohde, jossa matkailija pääsee pyörällä, meloen tai kävellen ruoka- tai majapaikasta toiseen ja saa yksilöllistä lähiruokaa tarinoilla höystettynä. Mikä parasta yrityksille: pyöräilykausi alkaa jo toukokuussa ja jatkuu syys-lokakuulle.

BikeMenu-tapahtumassa kuullaan alan johtavia alustajia: millaisia ovat nykyiset luonto- ja pyörämatkailijat ja mitä mahdollisuuksia pyörämatkailu voi tarjota. Toisena päivänä ryhdytään porukalla rakentamaan BikeMenu-konseptia Lounais-Suomen matkailuvaltiksi.

Osanottomaksu koko tapahtuman ajalta on 75 €. Se sisältää ohjelman, bussikuljetuksen Turusta Kaarinan ja Paraisten kautta Korppooseen, kahvit, lounaan molempina päivinä ja Hotel Nestorin kuuluisan kolmen ruokalajin saaristolaisillallisen sekä majoituksen kahden hengenhuoneissa. Yhden hengen huoneen lisämaksu on 40 €. Perjantain osanottomaksu on 50 € ja lauantain 40 € (eivät sisällä majoitusta, meno/paluukuljetus sopimuksen mukaan).

Tapahtumaan mahtuu 40 osanottajaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Etusijalla ovat koko tapahtumaan ilmoittautuneet. Mahdolliset muutokset ohjelmaan ja bussikuljetuksen tarkempi aikataulu ja pysäkit ilmoitetaan myöhemmin.

Tapahtuman järjestävät Lounais-Suomen Leader-ryhmät ja kunnat yhteistyössä Varsinais-Suomen liiton kanssa. Tapahtuma on osa maaseutuverkoston toimintaa.