Koska:
14.3.2020 – 15.3.2020 Koko päivä
2020-03-14T00:00:00+02:00
2020-03-16T00:00:00+02:00
Missä:
Norrby gård
Norrbyvägen 277
Ekenäs
Hinta:
200 €
Yhteystiedot:
Ann-Louise Erlund
044-7998406
GRUNDKURS I BÄR- OCH FRUKTFÖRÄDLING  14-15.3.2020 @ Norrby gård

Kursen vänder sig till dig som vill börja förädla bär och frukt till produkter att sälja, med fokus på olika typer av kokade produkter.

Kursens betoning ligger på det teoretiska, där du lär dig grunderna kring råvaror och hantering, konservering, och betydelsen av pH, pektin samt hållbarhet. Vi tittar också på redskap och utrustning. Vid de praktiska momenten får du bland annat testa tillverkning av sylt, marmelad, gelé och bärgodis. Vi kokar, smakar och analyserar. Det blir även genomgång av märkning av produkter för försäljning.

Efter kursen har du färdigheten att börja med din egen produktutveckling.

Som kursledare fungerar mathantverkaren Margot Wikström, som utbildat sig i Eldrimner och har förädlat bär och frukt till tiotals olika produkter attsälja året om. Margot har vunnit flera medaljer i bådeSM i Mathantverk samt FM i Mathantverk.

Bindande anmälan senast 5.3.2020 till info@hald.fi

Övernattningsmöjligheter finns på Norrby gård, 70€ / person inklusive frukost. Lunch kan ordnas på plats och kostar 20€ för båda dagarna.