Koska:
11.9.2021 Koko päivä
2021-09-11T00:00:00+03:00
2021-09-12T00:00:00+03:00
Yhteystiedot:
Heidi Kohtala
+358 29 520 4309
Valtakunnallinen Lähiruokapäivä

Mistä ruoka tulee, mitä maatiloilla tapahtuu, millaisia tyyppejä ovat maaseudun erilaiset yrittäjät? Lähiruokapäivänä juhlistetaan ruoantuottajia, lähiruokaa ja maaseudun elämyksellisyyttä ympäri Suomea.

Päivän aikana voit tutustua maaseudun mahtavaan kirjoon osaavia toimijoita. Joukossa on perinteisten maatilojen lisäksi leipomoa, hillon tekijöitä, makeistenvalmistajia, riistayhdistyksiä, pienpanimoita, yrttitiloja, hunajantuottajia… Löydät vaikka mitä yllättävää, kun suuntaat Lähiruokapäivän kohteisiin! Lähiruokapäivä on makumatka kotimaisten tuottajien luokse!

Koko Suomen kattava tapahtuma tunnettiin aikaisempina vuosina nimellä Osta tilalta-päivä.

Nyt päivään halutaan houkutella entistä laajemmalla kirjolla tekijöitä, siksi muuttui myös tapahtuman nimi.  Perinteisten maatilojen lisäksi Lähiruokapäivä sopii mainiosti esimerkiksi pienpanimoiden, juustoloiden, myllyjen ja muiden erikoistuneiden tuottajien esittäytymiselle. Mukaan on otettu tällä kertaa myös maaseudun elämysmatkailun tuottajat, elintarvikkeiden jatkojalostajat ja muut toimijat aina alueiden yhdistyskenttää myöten.

Lähiruokapäivään voi ilmoittautua osoitteessa www.ostatilalta.fi ja jatkossa myös osoitteessa www.lähiruokapäivä.fi.