Koska:
4.4.2022 @ 15:00 – 18:30
2022-04-04T15:00:00+03:00
2022-04-04T18:30:00+03:00
Missä:
Waudevilla
Saaristotie 755
21610 Kirjala
Parainen
Yhteystiedot:
Margot Wikström
0407350593
Verkostoitumistilaisuus: Onko sinulla puhtaat jauhot pussissa? @ Waudevilla

Varsinais-Suomessa toimii reilu 100 erikokoista leipomoa. Lisäksi, leipomotuotteita valmistetaan runsaasti myös kahviloissa, ravintoloissa, catering- ja matkailuyrityksissä. REKO ja tilamyymälät rikastuttavat tarjontaa omilla vaihtoehdoillaan.

Varsinais-Suomessa viljellään monipuolisesti leipäviljoja ja erikoiskasveja kuten spelttiä, lupiinia, hamppua, kvinoaa ja härkäpapua. Varsinais-Suomi on kotimaisten kasviproteiinikasvien tuotannon ja jalostuksen merkittävä edelläkävijä.

Verkostoitumistilaisuudesta saat kattavasti uutta tietoa, kontakteja sekä uutuustuotevinkkejä oman toiminnan kehittämiseen.

  • Minkälaisten jauhojen käyttö toisi sinun yrityksesi asiakkaille lisäarvoa?
  • Toimivatko reseptisi, jos vaihdat jauhontoimittajaa.
  • Miksi jauhoissa käytetään askorbiinihappoa ja alfa- amylaasia? Mistä tietää, mitkä jauhot niitä sisältää?
  • Mistä löytäisin laadukkaita jauhoja? Voiko toiminta olla kannattavaa kalliimmilla raaka-aineilla?
  • Miten gluteenittomat raaka-aineet toimivat leivonnassa?

Tule mukaan “Puhtaat jauhot pussissa” – verkostoitumistilaisuuteen saamaan vastauksia kysymyksiisi ja oppimaan uusista raaka-aineista, joista voi tulla juuri sinun juttusi!

Ilmoittautuminen 31.3.2022 mennessä:  https://link.webropolsurveys.com/S/0D2966084FE5AB2B

Ohjelmassa on tiivistä tietoa oikeanlaisten jauhojen käytöstä eri tuotteisiin. Tilaisuudessa pääset tutustumaan erilaisiin yrityksiin, gluteenittomaan leivontaan ja leipomotuotteisiin sekä kuulemaan yritystarinoita laadukkaiden jauhojen käyttäjistä. Ja tietysti maistelemme erilaisilla jauhoilla valmistettuja herkullisia tuotteita!

Ohjelma

Tulokahvit 14.30 alkaen.

Avaus, tervetuloa
TuKeVa-hanke, Margot Wikström

Varsinais-Suomen leipomosektorin tulevaisuuden näkymät
Johanna Mattila, Turun yliopisto, Brahea-keskus

Kohokasta vai pannukakkua? Kumpaankin tarvitaan oikeanlaatuiset jauhot, muuten kohokkaasta tulee pannukakku
Heikki Manner
Puheenvuorossa käydään läpi jauhojen tärkeimmät laatuominaisuudet ja niiden hyödyntämisen leivonnassa.

Myllypuheenvuoro
Maaritin luomumylly

Mitä erilaatuisten jauhojen käytöstä opetetaan, vai opetetaanko? 
Oppilaitospuheenvuoro

Mitä lisäarvoa laadukkailla ja kalliimmilla raaka-aineilla saavutetaan ja voiko niiden käyttö olla taloudellisesti kannattavaa?
Kallionkolo Oy, Jenni Teräväinen
Kallionkolo Oy on Pyhärantalainen kesäkahvila, puoti ja b&b-majoittaja-yritys joka tekee hapanjuurileipää ja herkkuja tilauksesta sekä REKO-jakeluihin. Kaikkea toimintaa ohjaa käsillä itse tekeminen.

Gluteenittomat tuotteet ja raaka-aineet
Leipomo Eilamari

Det kvalitativa brödets betydelse i restaurangen. Hur ser det ut i Sverige?
Matmalmen
Suomenkielinen yhteenveto.

Tuottajayritysten puheenvuoro
Birkkalan tilan spelttituotteet, Koivunalhon tilan lupiinijauhot, Voimapavun härkäpaputuotteet.

Maistelut, leipiä leivottu erilaisista jauhoista  

Minimessut, mukana olevat yritykset esittelevät tuotteitaan ja tekevät kauppoja

Tilaisuuden järjestää TuKeVa-hanke  Tulevaisuuden kehitystarpeet Varsinais- Suomalaisessa ruokayrityksessä.