Tilaisuuksien ja tapahtumien esitysten ja esitysmateriaalien arkisto. Etsi tilaisuus vuodelta:

2020
2019
2018
2017
2016

Vuosi 2020

Ruokaväärennökset – ennen ja tänään -webinaari 3.9.2020

Webinaarin videointi:

Mari Koistinen: Syötkö väärennettyä ruokaa?
Laika Nevalainen: Ruokaväärennösten historiaa

Ruokaa verkosta webinaarisarja, osa 4: Menestyksen resepti kansainvälisessä verkkokaupassa 25.8.2020

Webinaarin videointi:

Jonas Aurell: Scandikitchen – Our online journey

Ruokaa verkosta webinaarisarja, osa 3: Verkkokaupan perustaminen ja erilaiset mallit 10.6.2020

Webinaarin videointi:

Perttu Tolvanen: Verkkokaupan perustaminen ja erilaiset mallit ruoan verkkomyyntiin

Ruokaa verkosta webinaarisarja, osa 2: Lähiruokaverkkokauppojen esittely: case ProLocalis ja Kotitila.fi 9.6.2020

Webinaarin videointi:

Christos Granqvist, ProLocalis: ProLocalis – paikallisen puolesta

Ruokaa verkosta webinaarisarja, osa 1: Miksi verkkokauppa – kenelle, mitä, miten? 3.6.2020

Webinaarin videointi:

Kirsi Mikkola, Sähköinen Liiketoiminta Suomi: Miksi verkkokauppa? – Kenelle, mitä, miten?

Luomua ja lähiruokaa ammattikeittiöihin – infopäivä Turussa 22.1.2020

Johanna Mattila, Turun yliopisto: Varsinais-Suomen ruokaketju

Kirsi Ahosola, Polkka: Innovatiivinen hankintakumppanuus uuden lähiruokatuotteen takana

Carita Maisila, Marttilan kunta: Elintarvikkeiden kotimaisuus Marttilan kunnan ruokapalveluissa

Juha Ollila, Härmän Rati: Luomu edellä puuhun

Leena Erälinna, Turun yliopisto: Paikallista riistan lihaa ammattikeittiöihin

Vuosi 2019

Arkiruoka murroksessa -tilaisuus – Miten hyödyntää kuluttajaymmärrystä uusien kestävien arkiruokaratkaisujen kehityksessä ja markkinoinnissa  4.3.2019

Arkiruoka murroksessa

Laura Forsman, Aistila: Kuluttajaymmärrys

Rami Paasovaara, SOK Vähittäiskaupan ketjuohjaus: Miten kuluttajaymmärrystä hyödynnetään ruokakaupan tarjooman kehittämisessä?

Terhi Pohjanheimo, Aistila: Lisää ketsuppia? Arkiruokaan ja ruokailuun liittyviä odotuksia, kun arkiruokailu on murroksessa

Lähiruokaa Turusta – mistä sitä löydän ja miten voin itse osallistua ruoan tuotantoon?

Johanna Mattila, Turun yliopisto: Tervetuloa

Mari Rintala, Turun REKO ylläpitäjä: REKO

Susanna Katajaine, Wanha Liesniemi: Mehiläispesän sato-osuuden hankinta

Jaakko Savela, Ammattiopisto Livia: Vuokraa oma omenapuu

Mari Helin, Turun kaupunki: Kaupunkiviljely 2019 – Villit viljelijät

Paula Harjamäki, Turun 4H-yhdistys: 4H Kaupunkiviljely


Jakamistalous – uusia mahdollisuuksia elintarvikealalle 7.2.2019

Johanna Mattila, Turun yliopisto: Jakamistalous

Olli Repo, Uudenmaan ruoka & Herttoniemen ruokaosuuskunta: Mikä on Uudenmaan ruoka ja miten se toimii?

Henrik Creutz, Malmgårdin kartano: Miten Uudenmaan ruoka toimii maatalousyrittäjän näkökulmasta?

Rikard Korkman, Råbäck gård: Oma omenapuu -konsepti

Susanna Katajainen, Wanha Liesniemi: Käytännön kokemuksia mehiläispesäosuuksien myynnistä

Jaakko Savela, Ammattiopisto Livia: Omenapuiden ja pensasmustikoiden vuokraus Liviassa

Markus Suomi, Humak: Joukkorahoitus, miten se toimii?

Kimmo Jokinen, Luomu Invest Oy: Kokemuksia joukkorahoitusprosessista

Vuosi 2018

Herkkuja ja elämyksiä lampaasta 12.9.2018

Anne Kalliomäki, Tarinakone: Miten rakennan turisteja kiinnostavan brändin omista tuotteistani ja palveluistani?

Anu Tuomola: Ikiaikainen, moderni lammas


Elintarvikealan kiertotaloustilaisuus 24.4.2018

Santeri Sulo, PS Processing Oy: PS Processing Oy – Uusi elämä Styroxille

Jouni T. Laine, Clewer Oy: Clewer – Clean Water

Jaana Suksi, Rauman kaupungin jäte- ja kiertotalousjärjestelmä: Rauman kaupungin jäte- ja kiertotalousjärjestelmä

Tuula Raukola, Prizztech Oy: Kestävä kehitys ja kiertotalous pk-yrityksissä

Pekka Maijala, Pyhäjärvi-instituutti: Kiertotaloustori


Ruokayrittäjän Talvipäivät 1.-2.2.2018

Matti Minkkinen, Turun yliopisto: Suurista haasteista toivottavaan tulevaisuuteen – ruokaturva 2040

Lauri Reuter: Teknologia muuttaa ruoan

Tuomas Mäkilä, Turun yliopisto: Bittejä pöytään – lisäelämyksiä ruokailuun digitaalisen teknologian avulla

Juha-Matti Katajajuuri, Luonnonvarakeskus: Ympäristön merkitys ruoan tuotannossa Suomessa

Pasi Kuronen, Kaks kokkii: Lähiruoan rooli tulevaisuuden ruokailun murroksessa

Jouko Riihimäki, Jalofoods: Jalotofu – Jalofoods


Sosiaalinen media markkinoinnin työkaluna 16.1.2018

Tanja Uusitalo, Puro: Sosiaalinen media markkinoinnin työkaluna


Elintarvikeyrittäjän ensiaskeleet 16.1.2018

Markku Alm, Varsinais-Suomen ELY-keskus: Manner-Suomen maaseutuohjelma 2014–2020 yritystuet

Leena Erälinna, Turun yliopisto: Uusia jakelukanavia perinteisten rinnalle

Paula Achrén: Paula Achrénin puutarha

Vuosi 2017

Asiakaslähtöinen tuotekehitys 9.11.2017

Marika Kilpivuori: Tuotekehitys ja yrityksen laatujärjestelmä

Heikki Aro, Turku AMK: Palvelumme elintarvikeyrityksille

Mari Sandell, Turun yliopisto: Aistit tuoteinnovaatioiden kehitystyössä

Jussi Moisio, Arter Oy: Toiminnan kehittäminen Lean periaatteiden mukaan

Jari Lehmusvaara: Asiakaslähtöinen tuotekehitys


Miten sen teimme? 26.10.2017

Markus Suomi, Humak: Joukkorahoitusmahdollisuudet

Kaarlo Luostarinen, OP Yrityspankki Oyj: OP Joukkorahoitus – Pankin tarjoama alusta joukkorahoitukseen


Fotoniikan mahdollisuudet ruokateollisuudelle 10.10.2017

Juha Purmonen, Photonics Finland: Fotoniikan mahdollisuudet ruokateollisuuteen

Jarkko Antila, Spectral Engines Oy: Sensing solutions from smart farming to consumer applications – measuring nutritional values using spectral sensors

Esko Herrala, Specim Oy: Spektrimittaukset ruokateollisuuden tarpeisiin

Slava Vanykov, HyacinthLUX Oy: Disinfection, sterilization and decontamination in Food industry


Minustako elintarvike- ja/tai majoitusyrittäjä? 11.5.2017

James Simpson, Paraisten kaupunki: St Olav Waterway – Pyhän Olavin merireitti

Eva Sjöman, Ympäristöterveys Paraisten toimipiste: Bestämmelser & anvisningar för livsmedelslokaler ja Evira: Ulkomyyntiohje

Carita Back, Ympäristöterveys Paraisten toimipiste: Majoitukseen liittyvä lainsäädäntö ja ohjaus

Johanna Mattila, Turun yliopisto: Elintarvikelainsäädännön helpotukset


FUTURE 2025: Innovations Go! -työpaja – uusien tuotekonseptien suunnittelu 25.4.2017

Työpajan videointi:

Lilja Ojansivu: Tervetuloa Future 2025 – INNOVATIONS GO! -työpajaan kehittämään vientituotteita

Terhi Pohjanheimo, Turun yliopisto: Tuotekehityshavaintoja II | Puheenvuoron kohta videoinnissa

Puheenvuoron ”Jukka-Pekka Inkinen, Fennopromo: Innovaatiokilpailun tuotteet IFE-messuilta” kohta videoinnissa

Vientiyrityksille palveluja tuottavien asiantuntijoiden esittelyn kohta videoinnissa


FUTURE 2025: Ideaflow -työpajamatkan tulosten purku & tuotteiden ideointi 4.4.
2017

Työpajan videointi:

Lilja Ojansivu: Tervetuloa Future 2025 – IDEAFLOW -työpajaan kehittämään vientituotteita

Rita Smalley ja Pikke Kontio-Blunt, Small and Blunt Consulting: Tärkeimpiä oppeja matkalta 20. – 22.3.2017 | Puheenvuoron kohta videoinnissa

Terhi Pohjanheimo, Turun yliopisto: Tuotekehityshavaintoja | Puheenvuoron kohta videoinnissa

Jukka-Pekka Inkinen, Fennopromo: Tuotekehityksen tulevaisuuden trendit – U.K. -katsaus | Puheenvuoron kohta videoinnissa

Puheenvuoron ”Jukka-Pekka Inkinen, Fennopromo: Matkadokkari Lontoosta” kohta videoinnissa


FUTURE 2025: Intro-työpaja – tulevaisuuden kuluttaja ja Lontoon-matkalle valmistautuminen 13.3.2017

Finnish Food Innovations –ohjelman ja Innotori-projektin ja Innoplan-työkirjan esittely

Johanna Tanhuanpää, Invenire: Asiakkaamme maailmalla v.2025 – Muuttuvat asiakastarpeet ja uudet tuoteratkaisut

Leena Jokinen, Turun yliopisto: Liiketoiminnan uudet mahdollisuudet

Pirjo Kontio-Blunt: UK:n markkina näyttää suuntaa -videointi:


Minustako elintarvike-/matkailuyrittäjä? 1.3.2017

Eva Sjöman, Ympäristöterveys Paraisten toimipiste: Bestämmelser & anvisningar för livsmedelslokaler

Knut Lehtinen: Egentliga Finlands räddningsverk

Johanna Mattila, Turun yliopisto: Elintarvikelainsäädännön helpotukset


Minusta elintarvikeyrittäjä? 28.2.2017

Leena Erälinna, Turun yliopisto: Mitä asiakkaat odottavat elintarvikealan yritykseltä?

Simo Larmo, Birkkalan tila: Birkkalan tila

Johanna Mattila, Turun yliopisto: Starttipaketti elintarvikelainsäädäntöön: mitä, miksi, milloin ja miten?

Turun yliopisto: Omavalvontasuunnitelma ja pakkausmerkinnät


Viennistä virtaa elintarvikeyritykseen 9.2.2017

Harri Kiviluote: Elintarvikeviennin perusteet | Puheenvuoron videointi:

Pekka Hanhirova: Viennistä virtaa elintarvikeyritykseen – Elintarvikeviennin perusteetPuheenvuoron videointi:

Jaana Kotro, Luonnonvarakeskus: Arktisuus elintarvikeviennin kärkenä -videointi:

Niko Honkanen, Kotipellon puutarha: Varsinaissuomalaiset yrtit ja syötävät kukat Hong Kongin markkinoilla -videointi:


Tulevaisuuden ruokaketjun osaamistarpeet 25.1.2017

Maria Höyssä, Turun yliopisto: Lihan himo vai pavun lumo? Ennakointitietoa ravinneristiriidasta ja sen ratkaisumahdollisuuksista
pelloilla ja pöydässä

Leena Erälinna, Turun yliopisto: Asiakaslähtöisyyden ja sosiaalisen pääoman hyödyntäminen elintarvikeliikealan toiminnassa

Outi Parikka, Evira: Elintarviketurvallisuudessa korostuu toimijan vastuu

Vuosi 2016

Vad producera nästa år? Mitä tuottaa ensi vuonna? 21.11.2016

Margot Wikström: Vad producera nästa år? Mitä tuottaa ensi vuonna?

Micaela Ström, NSL: EkoNu! För Ekobranschen i Svenskfinland

Mervi Louhivaara, Turun yliopisto: Tuotekortti

Johanna Mattila, Turun yliopisto: Lainsäädännön keskeiset asiat – De centrala frågorna inom lagstiftningen


INNOstu pakkauksista 31.10.2016

Kirsi Mikkonen, Helsingin yliopisto: Biopohjaiset elintarvikepakkaukset

Asko Heinonen, Satatuote: Moduulituotteet ja kehitys


Maaseudun yritysrahoitus investointeihin -info 16.6.2016

Leader: Ykkösakseli

Markku Alm: Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014-2020 yritysrahoitus investointeihin


Innovaatioiden kaupallistaminen 31.5.2016

Jarmo Oksanen, Satamaito: Innotori – Asiakaslähtöinen tuotekehitys

Hanna Pere, Apetit Ruoka Oy: Särkeä – siinä on järkeä – Innotori-innovaatioiden kaupallistaminen

Laura Forsman, Turun yliopisto: Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus


Innotori kick-off 20.4.2016

INNOTORI – pienten ja keskisuurten ruokaketjun yritysten innovaatiotoiminnan vauhdittajana

Plantui: Asiakaslähtöisyys tuotekehityksen driverina

Raisioaqua: Case Benella

Lisa Savola, Munax Oy: Munax Oy – Välipalalla on väliä

Ossi Paakki, Finnamyl Oy: Finnamyl – Sivuvirrat hyötykäyttöön

Hunajayhtymä Oy: Suomen pohjoinen ulottuvuus etu Aasian markkinoilla – case hunaja

Starcke Oy: Kuluttaja odottaa saavansa entistä puhuttelevampia pakkauksia – Erilaistu pakkauksilla


Elintarvikealan yrittäjien ja HoReCa -toimijoiden verkostoitumistreffit 19.4.2016

Mari Mäenpää, ProAgria Länsi-Suomi: Miten kuluttajainformaatioasetus vaikuttaa HoReCa –toimijoiden arkeen?

Johanna Mattila, Turun yliopisto: Elintarvikelainsäädäntöä helpotetaan – mitä tämä tarkoittaa lähiruokatuotteita käyttävän ravintolan näkökulmasta?

Tiina Hokuni, Vallan Maukas: Vallan Maukas


Tutustumismatka Kimmon Vihannes Oy
6.4.2016

Birgitta Parikka: Från skolmat till Heimlaga

Hanna-Maija Väisänen, Helsingin yliopisto: Asiakaslähtöisesti ja yhteistyössä julkiseen keittiöön


HoReCa-tukkukauppa lähiruoan kasvun veturina 18.2.2016

Päivi Töyli, Turun yliopisto: Miten toimin HoReCa-tukkujen kanssa -täsmäopas

Kespro: Parhaat hankintaratkaisut

Kimmon Vihannes Oy

Lähiruokatukut LähiPuoti Remes Oy ja Lähipuoti Pessi Oy

Jukka Rintala: Meira Nova


Elintarvikeiltapäivät 2016

Johanna Mattila, Turun yliopisto: Suoramyynti ja vähäriskinen toiminta – mahdollisuuksien maailma

Mervi Louhivaara, Turun yliopisto: Omavalvontasuunnitelma