Tapahtumakalenteriin olemme koonneet eri organisaatioiden järjestämiä tilaisuuksia, koulutuksia ja opintomatkoja, jotka on tarkoitettu elintarvikealan yrittäjäksi aikoville sekä elintarvikealalla jo toimiville yrittäjille.

Tarkemman kuvauksen tapahtumasta ja ilmoittautumisohjeet saat klikkaamalla ko. tapahtumaa.

 

ma ti ke to pe la su
1
Kalaa uudella tavalla, 2. päivä Fisk på nya sätt, dag 2 Ajankohta ja paikka vaihtunut! Tid och plats har ändrat! 14:00
Kalaa uudella tavalla, 2. päivä Fisk på nya sätt, dag 2 Ajankohta ja paikka vaihtunut! Tid och plats har ändrat!
syys 1 @ 14:00 – 19:00
Kalaa uudella tavalla, 2. päivä   Fisk på nya sätt, dag 2  Ajankohta ja paikka vaihtunut! Tid och plats har ändrat! @ Raseko FoodLaboratoy
Uusien kalatuotteiden kehittely kehittelytyöpaja pienille toimijoille, esim ravintolat, catering ja saariston kalastajat.  Päivä 2. Jatkamme siitä mihin eilen jäimme. Asiakkaat haluavat tänä päivänä yhä enemmän kalaa, erityisesti villikalaa lautasillen, varsinkin saaristossa liikkuessaan. Korpoströmin Saaristokeskuksessa on[...]
Onko yritykselläsi valmis idea varsinaissuomalaiseksi lähiruokalahjaksi tai kiinnostaako yritystäsi lähiruokalahjan kehittäminen? Kick-off -webinaari 14:00
Onko yritykselläsi valmis idea varsinaissuomalaiseksi lähiruokalahjaksi tai kiinnostaako yritystäsi lähiruokalahjan kehittäminen? Kick-off -webinaari
syys 1 @ 14:00 – 15:30
Onko yritykselläsi valmis idea varsinaissuomalaiseksi lähiruokalahjaksi tai kiinnostaako yritystäsi lähiruokalahjan kehittäminen? Kick-off -webinaari
Matkailijoiden kiinnostus aitoihin paikallisiin ruokiin sekä uusiin ruokakokemuksiin on jatkuvassa kasvussa. Kysynnän kasvaminen on lisännyt tarvetta ruokalahjoihin tuliaisina sekä matkamuistoina. Etsimme yhdessä Turun kaupungin kanssa kiinnostavia varsinaissuomalaisia lähiruokatuotteita, jotka soveltuisivat markkinoitavaksi alueen matkailijoille ruokamatkamuistoina sekä[...]
2
3
Ruokaväärennökset ennen ja tänään 16:00
Ruokaväärennökset ennen ja tänään
syys 3 @ 16:00 – 17:30
Ruokaväärennökset ennen ja tänään @ Zoom-webinaari: https://utu.zoom.us/j/65029848044
Tämän päivän ruokaväärennöksisitä puhuu tietokirjailija, MMM Mari Koistinen Mari on perehtynyt ruokaväärennöksiin kirjoittaessaan kirjaa Syötkö väärennettyä ruokaa? Hän kiinnostui aiheesta työskennellessäni hunajan parissa ja opittuaan, että globaaleilla hunajamarkkinoilla suuri osa hunajista on väärennettyjä. Väärennöksiä voi[...]
4
5
6
7
Fermentaatiokurssi: Kasviksia, kombuchaa, kefiiriä, viinietikkaa & voita – ilmoittaudu nopeasti! 14:00
Fermentaatiokurssi: Kasviksia, kombuchaa, kefiiriä, viinietikkaa & voita – ilmoittaudu nopeasti!
syys 7 @ 14:00 – syys 8 @ 19:00
Fermentaatiokurssi: Kasviksia, kombuchaa, kefiiriä, viinietikkaa & voita - ilmoittaudu nopeasti! @ Rasekon ammattiopisto
Hei sinä elintarvikealan yrittäjä, pientuottaja tai tuotekehityksestä vastaava! Oletko kiinnostunut hapattamisen saloista? Elintarvikejalostajan ammattitutkintokoulutuksen yhteydessä järjestettävällä kahden päivän fermentointikurssilla on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkintoon opiskeleville. Kurssin kouluttajana toimii Maija Salo, bageri[...]
8
9
Paikallista ruokaa julkiselle lautaselle – rahat omalle alueelle 14:00
Paikallista ruokaa julkiselle lautaselle – rahat omalle alueelle
syys 9 @ 14:00 – 14:45
Paikallista ruokaa julkiselle lautaselle - rahat omalle alueelle
Kunnat tarjoavat aterioita vuodessa 350 miljoonalla eurolla. Miten varmistat, että ruokaan käytetystä rahasta mahdollisimman suuri osa jää alueellesi, tuo verotuloja ja tukee paikallista taloutta ja paikallisia yrittäjiä? Paikallinen kestävä ruoka kasvattaa myös alueesi huoltovarmuutta, mikä[...]
10
11
12
Osta tilalta! -päivä
Osta tilalta! -päivä
syys 12 Koko päivä
Osta tilalta! -päivä
Osta tilalta! -päivänä juhlitaan ruoan tuottajia ja lähiruokaa ympäri Suomea ostamalla suoraan tilalta! Päivän aikana voit tutustua maatilojen toimintaan ja ruoantuottajiin sekä ostaa monenlaisia tilojen tuotteita.  Moni tila antaa myös kävijöille mahdollisuuden tutustua tilan eläimiin,[...]
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Boosting Export with Packaging – Webinar 3: Designing and Storytelling 09:00
Boosting Export with Packaging – Webinar 3: Designing and Storytelling
syys 22 @ 09:00 – 11:30
Boosting Export with Packaging - Webinar 3: Designing and Storytelling
The programme is for companies who wish to expand their understanding on packaging and its role in food export. The coaching is in English and it is free of charge. The program is carried out[...]
23
24
Boosting Export with Packaging – Webinar 4: Target Market Oriented Concept 09:00
Boosting Export with Packaging – Webinar 4: Target Market Oriented Concept
syys 24 @ 09:00 – 11:30
Boosting Export with Packaging - Webinar 4: Target Market Oriented Concept
The programme is for companies who wish to expand their understanding on packaging and its role in food export. The coaching is in English and it is free of charge. The program is carried out[...]
Hyvinvointituotteiden tuotekehitysfoorumi 2 09:00
Hyvinvointituotteiden tuotekehitysfoorumi 2
syys 24 @ 09:00 – 16:00
Hyvinvointituotteiden tuotekehitysfoorumi 2 @ Frami B
Superhyvä-hankkeen suosittu viime syksyn tuotekehitysfoorumi saa nyt jatkoa syyskuussa 24.9 Tuotekehitysfoorumi 2 – tilaisuudella, jossa jatkamme hyvinvointituotteisiin liittyvän tuotekehitysosaamisen avaamista. Järjestämme tilaisuuden koronatilanteen salliessa paikan päällä Seinäjoella ja voit joka tapauksessa osallistua vaihtoehtoisesti myös etäyhteyksien[...]
25
26
27
28
Kohti hyviä ruokamatkailukokemuksia tuotesuositusten avulla -webinaari 14:00
Kohti hyviä ruokamatkailukokemuksia tuotesuositusten avulla -webinaari
syys 28 @ 14:00 – 15:00
Kohti hyviä ruokamatkailukokemuksia tuotesuositusten avulla -webinaari
Kesän alussa julkaistut Ruokamatkailun tuotesuositukset on laadittu matkailualan yrityksille ja kehittäjille työvälineeksi laadukkaan, elämyksellisen, ostettavan ja kannattavan ruokamatkailukokemuksen tuottamiseen. Muistutuksena mukaan on liitetty myös Visit Finlandin kansainvälistymiskriteerit. Matkailussa oleellinen osa elämystä ovat makumuistot. Ruokaelämystä vahvistetaan[...]
29
Matkailutoimijoiden syystreffit 17:00
Matkailutoimijoiden syystreffit
syys 29 @ 17:00 – 19:00
Matkailutoimijoiden syystreffit @ Suomen maatalousmuseo Sarka, Riihi-sali
OHJELMA 17.00 LOIMAANSEUDUN MAASTOPYÖRÄREITTI Mertsi Töttölä Kulta-hanke Hevonlinnan ulkoilukeskus – Köyliöjärven kirkkosaari n. 70 km 17.00 AURAJOEN MATKAILUTIE HANKE Hankekoordinaattori Päivi Joki-Heiskala Leader-osarahoitteisen Aurajoen Matkailutien esiselvitys-hankkeen päämääränä on luoda puitteet uuden matkailutien perustamiseksi Aurajoen länsirantaa[...]
30