Tilaisuuksien ja tapahtumien esitysten ja esitysmateriaalien arkisto.

Vuosi 2022

Myyntiväylät auki – webinaari 22.11.2022

Hinnoittelutilaisuus Paraisilla 30.11.2022

Per Vilénin Hinnoittelu-luento suomeksi (Powerpoint-tiedosto), ruotsinkielinen luentomateriaali löytyy Databank-osiosta
Yrityskummit luento (Powerpoint-tiedosto)

Oivalluksia -webinaari, osa 1. 12.4.2022

Kansainvälistymisen hyödyt ja vaatimukset viennin aloittamiseksi mikroyrityksen näkökulmasta (PDF-tiedosto)

Onko sinulla puhtaat jauhot pussissa? -verkostoitumistilaisuus 4.4.2022

Johanna Mattila, Turun yliopisto: Varsinais-Suomen leipomosektorin tulevaisuuden näkymät (PDF-tiedosto)

Heikki Manner: Kohokasta vai pannukakkua? Kumpaankin tarvitaan oikeanlaatuiset jauhot, muuten kohokkaasta tulee pannukakku (PDF-tiedosto)
Laaturaportti: Luomu raskiruisjauho (Word-tiedosto)
Taulukko 5: Vehnälajien laatu, käyttötarkoitus sekä yleisimmät alkuperämaat (Word-tiedosto)

Jenni Teräväinen, Kallionkolo Oy: Mitä lisäarvoa laadukkailla ja kalliimmilla raaka-aineilla saavutetaan ja voiko niiden käyttö olla taloudellisesti kannattavaa? (PDF-tiedosto)

Leipomo Eilamari: Gluteenittomat tuotteet ja raaka-aineet (PDF-tiedosto)

Voima-Papu härkäpaputuotteet (PDF-tiedosto)

Vuosi 2021

Food Hub toiminta käynnistyy Turussa – infotilaisuus elintarvikealan yrityksille 28.10.2021

Johanna Mattila, Turun yliopisto: Food Hub -elämystori toimintaperiaatteen esittely (PDF-tiedosto)

Ira Lahovuo ja Päivi Pohjolainen: Food Hub elämystori – Taustaa ja keskustelua sijainnista (PDF-tiedosto)

Stella Törnroth: Food Hub Kemiönsaari, Paikallisten tuottajien yhteinen digitaalinen lähiruoan jakelukanava (PDF-tiedosto)

Leena Erälinna, Turun yliopisto: Miten tästä eteenpäin? (PDF-tiedosto)

Kotimainen karitsanliha on vastuullinen valinta arkeen ja juhlaan! 1.3.2021

Peppi Laine, Mikkolan lammastila: Laitumen laidalta – lampurin terveiset (PDF-tiedosto)

Päivi Lehtonen, Perinnepata: Lampaankäytön monipuolistaminen ja tuominen arkiruokapöytiin (PDF-tiedosto)

Pasi Kuronen, Liemi & Linssi: Keittiömestarin vinkit eri ruhonosien käyttöön ruoanvalmistuksessa (PDF-tiedosto)

Vuosi 2020

Foodhub – Paikallisten tuottajien yhteinen verkkokauppa-alusta 20.10.2020

Webinaarin videointi:

Stella Törnroth: FOODHUB – Paikallisten tuottajien yhteinen verkkokauppa-alusta (PDF-tiedosto)

Webinaarin aikana esitetyt kysymykset ja vastaukset (PDF-tiedosto)

Ruokaväärennökset – ennen ja tänään 3.9.2020

Webinaarin videointi:

Mari Koistinen: Syötkö väärennettyä ruokaa? (3:01)

Laika Nevalainen: Ruokaväärennösten historiaa (36:57)

Ruokaa verkosta webinaarisarja, osa 4: Menestyksen resepti kansainvälisessä verkkokaupassa 25.8.2020

Webinaarin videointi:

Jonas Aurell: Scandikitchen – Our online journey (PDF-tiedosto)

Ruokaa verkosta webinaarisarja, osa 3: Verkkokaupan perustaminen ja erilaiset mallit 10.6.2020

Webinaarin videointi:

Perttu Tolvanen: Verkkokaupan perustaminen ja erilaiset mallit ruoan verkkomyyntiin (PDF-tiedosto)

Ruokaa verkosta webinaarisarja, osa 2: Lähiruokaverkkokauppojen esittely: case ProLocalis ja Kotitila.fi 9.6.2020

Webinaarin videointi:

Christos Granqvist, ProLocalis: ProLocalis – paikallisen puolesta (PDF-tiedosto)

Ruokaa verkosta webinaarisarja, osa 1: Miksi verkkokauppa – kenelle, mitä, miten? 3.6.2020

Webinaarin videointi:

Kirsi Mikkola, Sähköinen Liiketoiminta Suomi: Miksi verkkokauppa? – Kenelle, mitä, miten? (PDF-tiedosto)

Luomua ja lähiruokaa ammattikeittiöihin – infopäivä Turussa 22.1.2020

Johanna Mattila, Turun yliopisto: Varsinais-Suomen ruokaketju (PDF-tiedosto)

Kirsi Ahosola, Polkka: Innovatiivinen hankintakumppanuus uuden lähiruokatuotteen takana (PDF-tiedosto)

Carita Maisila, Marttilan kunta: Elintarvikkeiden kotimaisuus Marttilan kunnan ruokapalveluissa (PDF-tiedosto)

Juha Ollila, Härmän Rati: Luomu edellä puuhun (PDF-tiedosto)

Leena Erälinna, Turun yliopisto: Paikallista riistan lihaa ammattikeittiöihin (PDF-tiedosto)

Vuosi 2019

Arkiruoka murroksessa -tilaisuus – Miten hyödyntää kuluttajaymmärrystä uusien kestävien arkiruokaratkaisujen kehityksessä ja markkinoinnissa  4.3.2019

Arkiruoka murroksessa (PDF-tiedosto)

Laura Forsman, Aistila: Kuluttajaymmärrys (PDF-tiedosto)

Rami Paasovaara, SOK Vähittäiskaupan ketjuohjaus: Miten kuluttajaymmärrystä hyödynnetään ruokakaupan tarjooman kehittämisessä? (PDF-tiedosto)

Terhi Pohjanheimo, Aistila: Lisää ketsuppia? Arkiruokaan ja ruokailuun liittyviä odotuksia, kun arkiruokailu on murroksessa (PDF-tiedosto)

Lähiruokaa Turusta – mistä sitä löydän ja miten voin itse osallistua ruoan tuotantoon?

Johanna Mattila, Turun yliopisto: Tervetuloa (PDF-tiedosto)

Mari Rintala, Turun REKO ylläpitäjä: REKO (PDF-tiedosto)

Susanna Katajaine, Wanha Liesniemi: Mehiläispesän sato-osuuden hankinta (PDF-tiedosto)

Jaakko Savela, Ammattiopisto Livia: Vuokraa oma omenapuu (PDF-tiedosto)

Mari Helin, Turun kaupunki: Kaupunkiviljely 2019 – Villit viljelijät (PDF-tiedosto)

Paula Harjamäki, Turun 4H-yhdistys: 4H Kaupunkiviljely (PDF-tiedosto)

Jakamistalous – uusia mahdollisuuksia elintarvikealalle 7.2.2019

Johanna Mattila, Turun yliopisto: Jakamistalous (PDF-tiedosto)

Olli Repo, Uudenmaan ruoka & Herttoniemen ruokaosuuskunta: Mikä on Uudenmaan ruoka ja miten se toimii? (PDF-tiedosto)

Henrik Creutz, Malmgårdin kartano: Miten Uudenmaan ruoka toimii maatalousyrittäjän näkökulmasta? (PDF-tiedosto)

Rikard Korkman, Råbäck gård: Oma omenapuu -konsepti (PDF-tiedosto)

Susanna Katajainen, Wanha Liesniemi: Käytännön kokemuksia mehiläispesäosuuksien myynnistä (PDF-tiedosto)

Jaakko Savela, Ammattiopisto Livia: Omenapuiden ja pensasmustikoiden vuokraus Liviassa (PDF-tiedosto)

Markus Suomi, Humak: Joukkorahoitus, miten se toimii? (PDF-tiedosto)

Kimmo Jokinen, Luomu Invest Oy: Kokemuksia joukkorahoitusprosessista (PDF-tiedosto)

Vuosi 2018

Herkkuja ja elämyksiä lampaasta 12.9.2018

Anne Kalliomäki, Tarinakone: Miten rakennan turisteja kiinnostavan brändin omista tuotteistani ja palveluistani? (PDF-tiedosto)

Anu Tuomola: Ikiaikainen, moderni lammas (PDF-tiedosto)

Elintarvikealan kiertotaloustilaisuus 24.4.2018

Santeri Sulo, PS Processing Oy: PS Processing Oy – Uusi elämä Styroxille (PDF-tiedosto)

Jouni T. Laine, Clewer Oy: Clewer – Clean Water (PDF-tiedosto)

Jaana Suksi, Rauman kaupungin jäte- ja kiertotalousjärjestelmä: Rauman kaupungin jäte- ja kiertotalousjärjestelmä (PDF-tiedosto)

Tuula Raukola, Prizztech Oy: Kestävä kehitys ja kiertotalous pk-yrityksissä (PDF-tiedosto)

Pekka Maijala, Pyhäjärvi-instituutti: Kiertotaloustori (PDF-tiedosto)

Ruokayrittäjän Talvipäivät 1.-2.2.2018

Matti Minkkinen, Turun yliopisto: Suurista haasteista toivottavaan tulevaisuuteen – ruokaturva 2040 (PDF-tiedosto)

Lauri Reuter: Teknologia muuttaa ruoan (PDF-tiedosto)

Tuomas Mäkilä, Turun yliopisto: Bittejä pöytään – lisäelämyksiä ruokailuun digitaalisen teknologian avulla (PDF-tiedosto)

Juha-Matti Katajajuuri, Luonnonvarakeskus: Ympäristön merkitys ruoan tuotannossa Suomessa (PDF-tiedosto)

Pasi Kuronen, Kaks kokkii: Lähiruoan rooli tulevaisuuden ruokailun murroksessa (PDF-tiedosto)

Jouko Riihimäki, Jalofoods: Jalotofu – Jalofoods (PDF-tiedosto)

Sosiaalinen media markkinoinnin työkaluna 16.1.2018

Tanja Uusitalo, Puro: Sosiaalinen media markkinoinnin työkaluna (PDF-tiedosto)

Elintarvikeyrittäjän ensiaskeleet 16.1.2018

Markku Alm, Varsinais-Suomen ELY-keskus: Manner-Suomen maaseutuohjelma 2014–2020 yritystuet (PDF-tiedosto)

Leena Erälinna, Turun yliopisto: Uusia jakelukanavia perinteisten rinnalle (PDF-tiedosto)

Paula Achrén: Paula Achrénin puutarha (PDF-tiedosto)

Vuosi 2017

Asiakaslähtöinen tuotekehitys 9.11.2017

Marika Kilpivuori: Tuotekehitys ja yrityksen laatujärjestelmä (PDF-tiedosto)

Heikki Aro, Turku AMK: Palvelumme elintarvikeyrityksille (PDF-tiedosto)

Mari Sandell, Turun yliopisto: Aistit tuoteinnovaatioiden kehitystyössä (PDF-tiedosto)

Jussi Moisio, Arter Oy: Toiminnan kehittäminen Lean periaatteiden mukaan (PDF-tiedosto)

Jari Lehmusvaara: Asiakaslähtöinen tuotekehitys (PDF-tiedosto)

Miten sen teimme? 26.10.2017

Markus Suomi, Humak: Joukkorahoitusmahdollisuudet (PDF-tiedosto)

Kaarlo Luostarinen, OP Yrityspankki Oyj: OP Joukkorahoitus – Pankin tarjoama alusta joukkorahoitukseen (PDF-tiedosto)

Fotoniikan mahdollisuudet ruokateollisuudelle 10.10.2017

Juha Purmonen, Photonics Finland: Fotoniikan mahdollisuudet ruokateollisuuteen (PDF-tiedosto)

Jarkko Antila, Spectral Engines Oy: Sensing solutions from smart farming to consumer applications – measuring nutritional values using spectral sensors (PDF-tiedosto)

Esko Herrala, Specim Oy: Spektrimittaukset ruokateollisuuden tarpeisiin (PDF-tiedosto)

Slava Vanykov, HyacinthLUX Oy: Disinfection, sterilization and decontamination in Food industry (PDF-tiedosto)

Minustako elintarvike- ja/tai majoitusyrittäjä? 11.5.2017

James Simpson, Paraisten kaupunki: St Olav Waterway – Pyhän Olavin merireitti (PDF-tiedosto)

Eva Sjöman, Ympäristöterveys Paraisten toimipiste: Bestämmelser & anvisningar för livsmedelslokaler (PDF-tiedosto) ja Evira: Ulkomyyntiohje (PDF-tiedosto)

Carita Back, Ympäristöterveys Paraisten toimipiste: Majoitukseen liittyvä lainsäädäntö ja ohjaus (PDF-tiedosto)

Johanna Mattila, Turun yliopisto: Elintarvikelainsäädännön helpotukset (PDF-tiedosto)

FUTURE 2025: Innovations Go! -työpaja – uusien tuotekonseptien suunnittelu 25.4.2017

Työpajan videointi:

Lilja Ojansivu: Tervetuloa Future 2025 – INNOVATIONS GO! -työpajaan kehittämään vientituotteita (PDF-tiedosto)

Terhi Pohjanheimo, Turun yliopisto: Tuotekehityshavaintoja II (PDF-tiedosto) | Puheenvuoron kohta videoinnissa (Linkki YouTube-videointiin)

Puheenvuoron ”Jukka-Pekka Inkinen, Fennopromo: Innovaatiokilpailun tuotteet IFE-messuilta” kohta videoinnissa (Linkki YouTube-videointiin)

Vientiyrityksille palveluja tuottavien asiantuntijoiden esittelyn kohta videoinnissa (Linkki YouTube-videointiin)

FUTURE 2025: Ideaflow -työpajamatkan tulosten purku & tuotteiden ideointi 4.4. 2017

Lilja Ojansivu: Tervetuloa Future 2025 – IDEAFLOW -työpajaan kehittämään vientituotteita (PDF-tiedosto)

Rita Smalley ja Pikke Kontio-Blunt, Small and Blunt Consulting: Tärkeimpiä oppeja matkalta 20. – 22.3.2017 (PDF-tiedosto) | Puheenvuoron kohta videoinnissa (Linkki YouTube-videointiin)

Terhi Pohjanheimo, Turun yliopisto: Tuotekehityshavaintoja (PDF-tiedosto) | Puheenvuoron kohta videoinnissa (Linkki YouTube-videointiin)

Jukka-Pekka Inkinen, Fennopromo: Tuotekehityksen tulevaisuuden trendit – U.K. -katsaus (PDF-tiedosto) | Puheenvuoron kohta videoinnissa (Linkki YouTube-videointiin)

Puheenvuoron ”Jukka-Pekka Inkinen, Fennopromo: Matkadokkari Lontoosta” kohta videoinnissa (Linkki YouTube-videointiin)

FUTURE 2025: Intro-työpaja – tulevaisuuden kuluttaja ja Lontoon-matkalle valmistautuminen 13.3.2017

Finnish Food Innovations –ohjelman ja Innotori-projektin ja Innoplan-työkirjan esittely (PDF-tiedosto)

Johanna Tanhuanpää, Invenire: Asiakkaamme maailmalla v.2025 – Muuttuvat asiakastarpeet ja uudet tuoteratkaisut (PDF-tiedosto)

Leena Jokinen, Turun yliopisto: Liiketoiminnan uudet mahdollisuudet (PDF-tiedosto)

Pirjo Kontio-Blunt: UK:n markkina näyttää suuntaa -videointi:

Minustako elintarvike-/matkailuyrittäjä? 1.3.2017

Eva Sjöman, Ympäristöterveys Paraisten toimipiste: Bestämmelser & anvisningar för livsmedelslokaler (PDF-tiedosto)

Knut Lehtinen: Egentliga Finlands räddningsverk (PDF-tiedosto)

Johanna Mattila, Turun yliopisto: Elintarvikelainsäädännön helpotukset (PDF-tiedosto)

Minusta elintarvikeyrittäjä? 28.2.2017

Leena Erälinna, Turun yliopisto: Mitä asiakkaat odottavat elintarvikealan yritykseltä? (PDF-tiedosto)

Simo Larmo, Birkkalan tila: Birkkalan tila (PDF-tiedosto)

Johanna Mattila, Turun yliopisto: Starttipaketti elintarvikelainsäädäntöön: mitä, miksi, milloin ja miten? (PDF-tiedosto)

Turun yliopisto: Omavalvontasuunnitelma ja pakkausmerkinnät (PDF-tiedosto)

Viennistä virtaa elintarvikeyritykseen 9.2.2017

Harri Kiviluote: Elintarvikeviennin perusteet (PDF-tiedosto) | Puheenvuoron videointi:

Pekka Hanhirova: Viennistä virtaa elintarvikeyritykseen – Elintarvikeviennin perusteet (PDF-tiedosto) | Puheenvuoron videointi:

Jaana Kotro, Luonnonvarakeskus: Arktisuus elintarvikeviennin kärkenä -videointi:

Niko Honkanen, Kotipellon puutarha: Varsinaissuomalaiset yrtit ja syötävät kukat Hong Kongin markkinoilla -videointi:

Tulevaisuuden ruokaketjun osaamistarpeet 25.1.2017

Maria Höyssä, Turun yliopisto: Lihan himo vai pavun lumo? Ennakointitietoa ravinneristiriidasta ja sen ratkaisumahdollisuuksista pelloilla ja pöydässä (PDF-tiedosto)

Leena Erälinna, Turun yliopisto: Asiakaslähtöisyyden ja sosiaalisen pääoman hyödyntäminen elintarvikeliikealan toiminnassa (PDF-tiedosto)

Outi Parikka, Evira: Elintarviketurvallisuudessa korostuu toimijan vastuu (PowerPoint-tiedosto)