Tilaisuuksien ja tapahtumien esitysten ja esitysmateriaalien arkisto.
Vuosi 2022
Myyntiväylät auki – webinaari 22.11.2022
Hinnoittelutilaisuus Paraisilla 30.11.2022
Per Vilénin Hinnoittelu-luento suomeksi (Powerpoint-tiedosto), ruotsinkielinen luentomateriaali löytyy Databank-osiosta
Yrityskummit luento (Powerpoint-tiedosto)
Oivalluksia -webinaari, osa 1. 12.4.2022
Kansainvälistymisen hyödyt ja vaatimukset viennin aloittamiseksi mikroyrityksen näkökulmasta (PDF-tiedosto)
Onko sinulla puhtaat jauhot pussissa? -verkostoitumistilaisuus 4.4.2022
Johanna Mattila, Turun yliopisto: Varsinais-Suomen leipomosektorin tulevaisuuden näkymät (PDF-tiedosto)
Heikki Manner: Kohokasta vai pannukakkua? Kumpaankin tarvitaan oikeanlaatuiset jauhot, muuten kohokkaasta tulee pannukakku (PDF-tiedosto)
Laaturaportti: Luomu raskiruisjauho (Word-tiedosto)
Taulukko 5: Vehnälajien laatu, käyttötarkoitus sekä yleisimmät alkuperämaat (Word-tiedosto)
Jenni Teräväinen, Kallionkolo Oy: Mitä lisäarvoa laadukkailla ja kalliimmilla raaka-aineilla saavutetaan ja voiko niiden käyttö olla taloudellisesti kannattavaa? (PDF-tiedosto)
Leipomo Eilamari: Gluteenittomat tuotteet ja raaka-aineet (PDF-tiedosto)
Voima-Papu härkäpaputuotteet (PDF-tiedosto)
Vuosi 2021
Food Hub toiminta käynnistyy Turussa – infotilaisuus elintarvikealan yrityksille 28.10.2021
Johanna Mattila, Turun yliopisto: Food Hub -elämystori toimintaperiaatteen esittely (PDF-tiedosto)
Ira Lahovuo ja Päivi Pohjolainen: Food Hub elämystori – Taustaa ja keskustelua sijainnista (PDF-tiedosto)
Stella Törnroth: Food Hub Kemiönsaari, Paikallisten tuottajien yhteinen digitaalinen lähiruoan jakelukanava (PDF-tiedosto)
Leena Erälinna, Turun yliopisto: Miten tästä eteenpäin? (PDF-tiedosto)
Kotimainen karitsanliha on vastuullinen valinta arkeen ja juhlaan! 1.3.2021
Peppi Laine, Mikkolan lammastila: Laitumen laidalta – lampurin terveiset (PDF-tiedosto)
Päivi Lehtonen, Perinnepata: Lampaankäytön monipuolistaminen ja tuominen arkiruokapöytiin (PDF-tiedosto)
Pasi Kuronen, Liemi & Linssi: Keittiömestarin vinkit eri ruhonosien käyttöön ruoanvalmistuksessa (PDF-tiedosto)
Vuosi 2020
Foodhub – Paikallisten tuottajien yhteinen verkkokauppa-alusta 20.10.2020
Webinaarin videointi:
Stella Törnroth: FOODHUB – Paikallisten tuottajien yhteinen verkkokauppa-alusta (PDF-tiedosto)
Webinaarin aikana esitetyt kysymykset ja vastaukset (PDF-tiedosto)
Ruokaväärennökset – ennen ja tänään 3.9.2020
Webinaarin videointi:
Mari Koistinen: Syötkö väärennettyä ruokaa? (3:01)
Laika Nevalainen: Ruokaväärennösten historiaa (36:57)
Ruokaa verkosta webinaarisarja, osa 4: Menestyksen resepti kansainvälisessä verkkokaupassa 25.8.2020
Webinaarin videointi:
Jonas Aurell: Scandikitchen – Our online journey (PDF-tiedosto)
Ruokaa verkosta webinaarisarja, osa 3: Verkkokaupan perustaminen ja erilaiset mallit 10.6.2020
Webinaarin videointi:
Perttu Tolvanen: Verkkokaupan perustaminen ja erilaiset mallit ruoan verkkomyyntiin (PDF-tiedosto)
Ruokaa verkosta webinaarisarja, osa 2: Lähiruokaverkkokauppojen esittely: case ProLocalis ja Kotitila.fi 9.6.2020
Webinaarin videointi:
Christos Granqvist, ProLocalis: ProLocalis – paikallisen puolesta (PDF-tiedosto)
Ruokaa verkosta webinaarisarja, osa 1: Miksi verkkokauppa – kenelle, mitä, miten? 3.6.2020
Webinaarin videointi:
Kirsi Mikkola, Sähköinen Liiketoiminta Suomi: Miksi verkkokauppa? – Kenelle, mitä, miten? (PDF-tiedosto)
Luomua ja lähiruokaa ammattikeittiöihin – infopäivä Turussa 22.1.2020
Johanna Mattila, Turun yliopisto: Varsinais-Suomen ruokaketju (PDF-tiedosto)
Kirsi Ahosola, Polkka: Innovatiivinen hankintakumppanuus uuden lähiruokatuotteen takana (PDF-tiedosto)
Carita Maisila, Marttilan kunta: Elintarvikkeiden kotimaisuus Marttilan kunnan ruokapalveluissa (PDF-tiedosto)
Juha Ollila, Härmän Rati: Luomu edellä puuhun (PDF-tiedosto)
Leena Erälinna, Turun yliopisto: Paikallista riistan lihaa ammattikeittiöihin (PDF-tiedosto)
Vuosi 2019
Arkiruoka murroksessa -tilaisuus – Miten hyödyntää kuluttajaymmärrystä uusien kestävien arkiruokaratkaisujen kehityksessä ja markkinoinnissa 4.3.2019
Arkiruoka murroksessa (PDF-tiedosto)
Laura Forsman, Aistila: Kuluttajaymmärrys (PDF-tiedosto)
Rami Paasovaara, SOK Vähittäiskaupan ketjuohjaus: Miten kuluttajaymmärrystä hyödynnetään ruokakaupan tarjooman kehittämisessä? (PDF-tiedosto)
Terhi Pohjanheimo, Aistila: Lisää ketsuppia? Arkiruokaan ja ruokailuun liittyviä odotuksia, kun arkiruokailu on murroksessa (PDF-tiedosto)
Lähiruokaa Turusta – mistä sitä löydän ja miten voin itse osallistua ruoan tuotantoon?
Johanna Mattila, Turun yliopisto: Tervetuloa (PDF-tiedosto)
Mari Rintala, Turun REKO ylläpitäjä: REKO (PDF-tiedosto)
Susanna Katajaine, Wanha Liesniemi: Mehiläispesän sato-osuuden hankinta (PDF-tiedosto)
Jaakko Savela, Ammattiopisto Livia: Vuokraa oma omenapuu (PDF-tiedosto)
Mari Helin, Turun kaupunki: Kaupunkiviljely 2019 – Villit viljelijät (PDF-tiedosto)
Paula Harjamäki, Turun 4H-yhdistys: 4H Kaupunkiviljely (PDF-tiedosto)
Jakamistalous – uusia mahdollisuuksia elintarvikealalle 7.2.2019
Johanna Mattila, Turun yliopisto: Jakamistalous (PDF-tiedosto)
Olli Repo, Uudenmaan ruoka & Herttoniemen ruokaosuuskunta: Mikä on Uudenmaan ruoka ja miten se toimii? (PDF-tiedosto)
Henrik Creutz, Malmgårdin kartano: Miten Uudenmaan ruoka toimii maatalousyrittäjän näkökulmasta? (PDF-tiedosto)
Rikard Korkman, Råbäck gård: Oma omenapuu -konsepti (PDF-tiedosto)
Susanna Katajainen, Wanha Liesniemi: Käytännön kokemuksia mehiläispesäosuuksien myynnistä (PDF-tiedosto)
Jaakko Savela, Ammattiopisto Livia: Omenapuiden ja pensasmustikoiden vuokraus Liviassa (PDF-tiedosto)
Markus Suomi, Humak: Joukkorahoitus, miten se toimii? (PDF-tiedosto)
Kimmo Jokinen, Luomu Invest Oy: Kokemuksia joukkorahoitusprosessista (PDF-tiedosto)
Vuosi 2018
Herkkuja ja elämyksiä lampaasta 12.9.2018
Anne Kalliomäki, Tarinakone: Miten rakennan turisteja kiinnostavan brändin omista tuotteistani ja palveluistani? (PDF-tiedosto)
Anu Tuomola: Ikiaikainen, moderni lammas (PDF-tiedosto)
Elintarvikealan kiertotaloustilaisuus 24.4.2018
Santeri Sulo, PS Processing Oy: PS Processing Oy – Uusi elämä Styroxille (PDF-tiedosto)
Jouni T. Laine, Clewer Oy: Clewer – Clean Water (PDF-tiedosto)
Jaana Suksi, Rauman kaupungin jäte- ja kiertotalousjärjestelmä: Rauman kaupungin jäte- ja kiertotalousjärjestelmä (PDF-tiedosto)
Tuula Raukola, Prizztech Oy: Kestävä kehitys ja kiertotalous pk-yrityksissä (PDF-tiedosto)
Pekka Maijala, Pyhäjärvi-instituutti: Kiertotaloustori (PDF-tiedosto)
Ruokayrittäjän Talvipäivät 1.-2.2.2018
Matti Minkkinen, Turun yliopisto: Suurista haasteista toivottavaan tulevaisuuteen – ruokaturva 2040 (PDF-tiedosto)
Lauri Reuter: Teknologia muuttaa ruoan (PDF-tiedosto)
Tuomas Mäkilä, Turun yliopisto: Bittejä pöytään – lisäelämyksiä ruokailuun digitaalisen teknologian avulla (PDF-tiedosto)
Juha-Matti Katajajuuri, Luonnonvarakeskus: Ympäristön merkitys ruoan tuotannossa Suomessa (PDF-tiedosto)
Pasi Kuronen, Kaks kokkii: Lähiruoan rooli tulevaisuuden ruokailun murroksessa (PDF-tiedosto)
Jouko Riihimäki, Jalofoods: Jalotofu – Jalofoods (PDF-tiedosto)
Sosiaalinen media markkinoinnin työkaluna 16.1.2018
Tanja Uusitalo, Puro: Sosiaalinen media markkinoinnin työkaluna (PDF-tiedosto)
Elintarvikeyrittäjän ensiaskeleet 16.1.2018
Markku Alm, Varsinais-Suomen ELY-keskus: Manner-Suomen maaseutuohjelma 2014–2020 yritystuet (PDF-tiedosto)
Leena Erälinna, Turun yliopisto: Uusia jakelukanavia perinteisten rinnalle (PDF-tiedosto)
Paula Achrén: Paula Achrénin puutarha (PDF-tiedosto)
Vuosi 2017
Asiakaslähtöinen tuotekehitys 9.11.2017
Marika Kilpivuori: Tuotekehitys ja yrityksen laatujärjestelmä (PDF-tiedosto)
Heikki Aro, Turku AMK: Palvelumme elintarvikeyrityksille (PDF-tiedosto)
Mari Sandell, Turun yliopisto: Aistit tuoteinnovaatioiden kehitystyössä (PDF-tiedosto)
Jussi Moisio, Arter Oy: Toiminnan kehittäminen Lean periaatteiden mukaan (PDF-tiedosto)
Jari Lehmusvaara: Asiakaslähtöinen tuotekehitys (PDF-tiedosto)
Miten sen teimme? 26.10.2017
Markus Suomi, Humak: Joukkorahoitusmahdollisuudet (PDF-tiedosto)
Kaarlo Luostarinen, OP Yrityspankki Oyj: OP Joukkorahoitus – Pankin tarjoama alusta joukkorahoitukseen (PDF-tiedosto)
Fotoniikan mahdollisuudet ruokateollisuudelle 10.10.2017
Juha Purmonen, Photonics Finland: Fotoniikan mahdollisuudet ruokateollisuuteen (PDF-tiedosto)
Jarkko Antila, Spectral Engines Oy: Sensing solutions from smart farming to consumer applications – measuring nutritional values using spectral sensors (PDF-tiedosto)
Esko Herrala, Specim Oy: Spektrimittaukset ruokateollisuuden tarpeisiin (PDF-tiedosto)
Slava Vanykov, HyacinthLUX Oy: Disinfection, sterilization and decontamination in Food industry (PDF-tiedosto)
Minustako elintarvike- ja/tai majoitusyrittäjä? 11.5.2017
James Simpson, Paraisten kaupunki: St Olav Waterway – Pyhän Olavin merireitti (PDF-tiedosto)
Eva Sjöman, Ympäristöterveys Paraisten toimipiste: Bestämmelser & anvisningar för livsmedelslokaler (PDF-tiedosto) ja Evira: Ulkomyyntiohje (PDF-tiedosto)
Carita Back, Ympäristöterveys Paraisten toimipiste: Majoitukseen liittyvä lainsäädäntö ja ohjaus (PDF-tiedosto)
Johanna Mattila, Turun yliopisto: Elintarvikelainsäädännön helpotukset (PDF-tiedosto)
FUTURE 2025: Innovations Go! -työpaja – uusien tuotekonseptien suunnittelu 25.4.2017
Työpajan videointi:
Lilja Ojansivu: Tervetuloa Future 2025 – INNOVATIONS GO! -työpajaan kehittämään vientituotteita (PDF-tiedosto)
Terhi Pohjanheimo, Turun yliopisto: Tuotekehityshavaintoja II (PDF-tiedosto) | Puheenvuoron kohta videoinnissa (Linkki YouTube-videointiin)
Puheenvuoron ”Jukka-Pekka Inkinen, Fennopromo: Innovaatiokilpailun tuotteet IFE-messuilta” kohta videoinnissa (Linkki YouTube-videointiin)
Vientiyrityksille palveluja tuottavien asiantuntijoiden esittelyn kohta videoinnissa (Linkki YouTube-videointiin)
FUTURE 2025: Ideaflow -työpajamatkan tulosten purku & tuotteiden ideointi 4.4. 2017
Lilja Ojansivu: Tervetuloa Future 2025 – IDEAFLOW -työpajaan kehittämään vientituotteita (PDF-tiedosto)
Rita Smalley ja Pikke Kontio-Blunt, Small and Blunt Consulting: Tärkeimpiä oppeja matkalta 20. – 22.3.2017 (PDF-tiedosto) | Puheenvuoron kohta videoinnissa (Linkki YouTube-videointiin)
Terhi Pohjanheimo, Turun yliopisto: Tuotekehityshavaintoja (PDF-tiedosto) | Puheenvuoron kohta videoinnissa (Linkki YouTube-videointiin)
Jukka-Pekka Inkinen, Fennopromo: Tuotekehityksen tulevaisuuden trendit – U.K. -katsaus (PDF-tiedosto) | Puheenvuoron kohta videoinnissa (Linkki YouTube-videointiin)
Puheenvuoron ”Jukka-Pekka Inkinen, Fennopromo: Matkadokkari Lontoosta” kohta videoinnissa (Linkki YouTube-videointiin)
FUTURE 2025: Intro-työpaja – tulevaisuuden kuluttaja ja Lontoon-matkalle valmistautuminen 13.3.2017
Finnish Food Innovations –ohjelman ja Innotori-projektin ja Innoplan-työkirjan esittely (PDF-tiedosto)
Johanna Tanhuanpää, Invenire: Asiakkaamme maailmalla v.2025 – Muuttuvat asiakastarpeet ja uudet tuoteratkaisut (PDF-tiedosto)
Leena Jokinen, Turun yliopisto: Liiketoiminnan uudet mahdollisuudet (PDF-tiedosto)
Pirjo Kontio-Blunt: UK:n markkina näyttää suuntaa -videointi:
Minustako elintarvike-/matkailuyrittäjä? 1.3.2017
Eva Sjöman, Ympäristöterveys Paraisten toimipiste: Bestämmelser & anvisningar för livsmedelslokaler (PDF-tiedosto)
Knut Lehtinen: Egentliga Finlands räddningsverk (PDF-tiedosto)
Johanna Mattila, Turun yliopisto: Elintarvikelainsäädännön helpotukset (PDF-tiedosto)
Minusta elintarvikeyrittäjä? 28.2.2017
Leena Erälinna, Turun yliopisto: Mitä asiakkaat odottavat elintarvikealan yritykseltä? (PDF-tiedosto)
Simo Larmo, Birkkalan tila: Birkkalan tila (PDF-tiedosto)
Johanna Mattila, Turun yliopisto: Starttipaketti elintarvikelainsäädäntöön: mitä, miksi, milloin ja miten? (PDF-tiedosto)
Turun yliopisto: Omavalvontasuunnitelma ja pakkausmerkinnät (PDF-tiedosto)
Viennistä virtaa elintarvikeyritykseen 9.2.2017
Harri Kiviluote: Elintarvikeviennin perusteet (PDF-tiedosto) | Puheenvuoron videointi:
Pekka Hanhirova: Viennistä virtaa elintarvikeyritykseen – Elintarvikeviennin perusteet (PDF-tiedosto) | Puheenvuoron videointi:
Jaana Kotro, Luonnonvarakeskus: Arktisuus elintarvikeviennin kärkenä -videointi:
Niko Honkanen, Kotipellon puutarha: Varsinaissuomalaiset yrtit ja syötävät kukat Hong Kongin markkinoilla -videointi:
Tulevaisuuden ruokaketjun osaamistarpeet 25.1.2017
Maria Höyssä, Turun yliopisto: Lihan himo vai pavun lumo? Ennakointitietoa ravinneristiriidasta ja sen ratkaisumahdollisuuksista pelloilla ja pöydässä (PDF-tiedosto)
Leena Erälinna, Turun yliopisto: Asiakaslähtöisyyden ja sosiaalisen pääoman hyödyntäminen elintarvikeliikealan toiminnassa (PDF-tiedosto)
Outi Parikka, Evira: Elintarviketurvallisuudessa korostuu toimijan vastuu (PowerPoint-tiedosto)