Tapahtumakalenteriin kootaan eri organisaatioiden järjestämiä tilaisuuksia, koulutuksia ja opintomatkoja, jotka on tarkoitettu elintarvikealan yrittäjäksi aikoville sekä elintarvikealalla jo toimiville yrittäjille Varsinais-Suomessa tai maanlaajuisesti. Jos haluat oman organisaatiosi tapahtuman kalenteriin näkyviin, olethan yhteydessä elelha[at]utu.fi.
Tarkemman kuvauksen tapahtumasta ja sen mahdolliset ilmoittautumisohjeet saat klikkaamalla ko. tapahtumaa.
ma | ti | ke | to | pe | la | su |
---|---|---|---|---|---|---|
Fermentoinnista (hapattamisesta) potkua kasvisten jalostukseen! -tapahtuma Salossa
09:00
Fermentoinnista (hapattamisesta) potkua kasvisten jalostukseen! -tapahtuma Salossa
syys 1 @ 09:00 – 11:00
![]() Voiko fermentoinnista saada lisää liiketoimintaa nykyiseen toimintaasi? Yrityssalo järjestää Skotlannin Vihanneksen kanssa infotilaisuuden kasvisten jalostuksen mahdollisuuksista yritystoiminnan kehittämisessä. Tule kuuntelemaan ja saamaan vinkkejä! Vainion veljekset kertovat kurkkujen jalostuksesta fermentoinnin avulla Skotlannin Vihannes Oy:n tiloissa. Juho[...]
|
Köyrimarkkinat Loimaalla
10:00
Köyrimarkkinat Loimaalla
syys 2 @ 10:00 – 14:00
![]() Syyskuun ensimmäisenä lauantaina järjestettävät Köyrimarkkinat ovat maatalousmuseon vuosittainen sadonkorjuutapahtuma. Markkinoille kokoontuu lähiruokatuottajia ja käsityöläisiä myymään tuotteitaan. Kaupankäyntiä tahdittaa elävä musiikki. Tapahtumassa voi tutustua myös työnäytöksiin. Lapsille on omaa ohjelmaa. Kahvilan, makkaragrillin ja museon lounasravintolan herkut[...]
|
|||||
Lähiruokapäivä Turun Vanhalla Suurtorilla
12:00
Lähiruokapäivä Turun Vanhalla Suurtorilla
syys 9 @ 12:00 – 15:00
![]() Nyt turkulaisia hemmotellaan, sillä valtakunnallinen Lähiruokapäivä jalkautuu jälleen Turun Vanhalle Suurtorille! Päivän aikana myynnissä lähiherkkuja moneen makuun: lihaa, leipää, hunajaa, makeisia, valkosipulia, sinappia, härkäpapua… Tavoitteena on siis palvella entistä paremmin myös autottomia ja kaupunkilaisia. Lähiruokatori[...]
|
||||||
Fermentointi -koulutus Raisiossa
15:00
Fermentointi -koulutus Raisiossa
syys 12 @ 15:00 – syys 13 @ 20:00
![]() Fermentaatiokurssi, jolla hapatetaan kasviksia, kombuchaa, kefiiriä sekä voita. Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutukseen sisältyvillä lähipäivällä on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkinnon opiskelijoille. Kurssin kouluttajana toimii Maija Pääkkönen yrittäjänä bageri Å intohimoinen fermentoija ja leipurimestari. Lue[...]
|
Rautakausi – mitä tiedämme ruokakulttuurista varhaisen viljelyn aikaan -työpaja Loimaalla
18:00
Rautakausi – mitä tiedämme ruokakulttuurista varhaisen viljelyn aikaan -työpaja Loimaalla
syys 13 @ 18:00 – 20:00
![]() Ruokakeskiviikkoisin Maatalousmuseo Sarkalla syvennytään erilaisiin ruokateemoihin kerran kuussa. Vuoden 2023 jälkipuoliskolla tehdään lyhyitä aikamatkoja suomalaisen ruokailun historiaan. Illan aikana kuullaan käsiteltävän aikakauden ruoka-aineista, valmistus- ja ruokailutavoista sekä kokkaillaan aikakauden ruokia nykyaikaisin välinein. Lopuksi päästään maistelemaan[...]
|
Saariston Sadonkorjuujuhlat
Saariston Sadonkorjuujuhlat
syys 16 – syys 17 Koko päivä
![]() Saariston sadonkorjuujuhlat on saariston suuri syystapahtuma. Se järjestetään aina syyskuun kolmantena viikonloppuna, tänä vuonna 16 – 17.9.2023. Lauantaina järjestämme Nauvon torilla sadonkorjuujuhlien markkinat kello 10 – 15. Markkinoilla paikalliset tuottajat ja käsityöläiset Turunmaan alueelta myyvät[...]
Sadonkorjuumarkkinat Nauvossa
10:00
Sadonkorjuumarkkinat Nauvossa
syys 16 @ 10:00 – 15:00
![]() Saariston Sadonkorjuujuhlat ei olisi täydellinen ilman paikallisten tuottajien markkinaa. Täältä löydät laajan valikoiman paikallisia tuotteita, käsityötä ja herkkuja! Tule ja tutustu paikallisten tuottajien tarjoamiin tuoreisiin tuotteisiin. Täältä löydät laajan valikoiman kotimaista ruokaa, mukaan lukien luomu-[...]
|
Sadonkorjuujuhlien Avoimet Tilat saaristossa
Sadonkorjuujuhlien Avoimet Tilat saaristossa
syys 17 Koko päivä
![]() Oletko koskaan miettinyt, mistä ruokasi todella tulee? Avoimet Tilat -tapahtuman aikana saariston maatila-yrittäjät avaavat ovensa ja kutsuvat sinut tutustumaan tilojensa toimintaan. Pääset näkemään, kuinka ruoka tuotetaan, ja voit keskustella suoraan niiden kanssa, jotka tekevät sen[...]
|
|||
Maistuvaa sienistä -koulutus Raisiossa
15:00
Maistuvaa sienistä -koulutus Raisiossa
syys 19 @ 15:00 – syys 20 @ 20:00
![]() Kurssilla tutustutaan sieniin ja tehdään niistä maittavia tuotteita. Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutukseen sisältyvällä lähipäivällä on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkinnon opiskelijoille. Lähipäivien materiaalimaksu on 30 €/pv. Lue lisää ja ilmoittaudu!
|
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi: Sokeri
17:00
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi: Sokeri
syys 20 @ 17:00 – 19:00
![]() Tieteellisgastronominen ruokaklubi – tuttujen kesken TG-klubi – on Turun yliopiston, Hotelli- ja ravintolamuseon sekä Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston yhteinen avoin tapahtuma, joka kokoontuu joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona, kesä- ja joulutaukoja lukuun ottamatta. Klubi-illoissa eri kaupunkien välillä on etäyhteys, ja[...]
|
|||||
Kestävän kehityksen viikko Varsinais-Suomessa
Kestävän kehityksen viikko Varsinais-Suomessa
syys 25 – loka 1 Koko päivä
![]() Kestävän kehityksen viikolla haluamme luoda yhdessä yhdistysten, kuntien, yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa tapahtumaviikon, jossa nostetaan esille kaikki hyvät esimerkit maaseudulla tehdystä kestävän kehityksen työstä. Viikon aikana järjestettävä toiminta voi olla ekologista, sosiaalista tai taloudellista[...]
|
Kalat- ja äyriäiset, kalan käsittely -koulutus Raisiossa
15:00
Kalat- ja äyriäiset, kalan käsittely -koulutus Raisiossa
syys 26 @ 15:00 – syys 27 @ 20:00
![]() Oletko kiinnostunut erilaisista kalatuotteista? Kalatuotteiden valmistamisessa teemme tuotantosuunnan mukaista kalatuotetta, kuten kalafileitä, kalakuutioita, kalasuikaleita, savukaloja, maustettuja kaloja ja kalapuolivalmisteita pienimuotoiseen kalanjalostukseen. Elintarvikejalostuksen ammattitutkintokoulutukseen sisältyvällä lähipäivällä on muutama paikka vapaana myös muille kuin koko tutkinnon opiskelijoille.[...]
|
Turun Ruoka- ja Viinimessut
Turun Ruoka- ja Viinimessut
syys 29 – loka 1 Koko päivä
![]() Samanaikaisesti Turun Kirjamessujen kanssa järjestettävä Ruoka- ja Viinimessut tarjoavat inspiraatioita, ideoita, vinkkejä, tarjouksia ja näytöksiä. Messuhallin viinialueella on lauantaina 30.9. pidennetty aukioloaika klo 20 asti! Viiniosastolla voi tutustua mielenkiintoisiin viineihin ja nauttia messuohjelmasta. Lue lisää[...]
|
Tilaa suodatettu kalenteri