Juhaninkuja 1 Raisio
Uusien kalatuotteiden kehittelytyöpaja pienille toimijoille, esim ravintolat, catering ja saariston kalastajat. 31.8 – 1.9.2020 klo 13-19
Asiakkaat haluavat tänä päivänä yhä enemmän kalaa, erityisesti villikalaa lautasillen, varsinkin saaristossa liikkuessaan. Korpoströmin Saaristokeskuksessa on kahden seuraavan vuoden ajan teemana : Piscatus – Kala ja ihminen. http://skargardscentrum.fi/paanayttely/?lang=fi
Anu Hopia, Turun Yliopiston elintarvikekehityksen tutkimusprofessori, inspiroi meidät kurssin teoriaosuuteen kokkauksen kemialla ja runsain esimerkein.
Työpajassa valmistamme meri- ja järvikalasta uudenlaisia myytäviä kalasäilykkeitä, esim. happokypsennys, umpiointi, sokerisuolaus, graavaus, suutarinlohi ja lasimestari. Valmistamme kalamassoista ja kalojen päistä uudenlaisia tuotteita.
Kalapajaa vetävät Johan Hellsten (www.herkkunuotta.fi), Tomi Aho, Raseko FoodLaboratory, Christina Ros Oliver, Departamento de Industrias Alimentarias, Espanja sekä projektipäällikkö Heidi Jaakkola, Ukipolis.
Lopuksi maistelemme ja arvioimme lopputuotokset.
Ilmoittautumiset Rasekon Wilman kautta: Ilmoittautumislinkki https://wilma.raseko.fi/browsecourses Lyhytkestoiset koulutukset-Kalan jatkojalostus
Kysy lisää: tomi.aho@raseko.fi / puh. 044 705 7461 ti margot.wikstrom@parainen.fi / 040 735 0593.
Hinta: 40€ ( yhteensä päivät 1 ja 2)
Paikka: Raseko FoodLaboratory, Juhaninkuja 1, Raisio
Tapahtuman järjestää: Raseko FoodLaboratory yhteistyössä KulTa-hanke ja Suomen Artesaaniruoka Ry.
Utveckling av nya fiskprodukter för mindre aktörer, såsom restauranger, catering och skärgårdens fiskare. 31.8 – 1.9.2020 kl 13-19.
Kunderna önskar i allt större utsträckning få fisk på sina tallrikar, speciellt vildfisk och inte minst när de rör sig i skärgården. Huvudutställningen för åren 2020 – 2021 i Skärgårdscentret i Korpoström har fisken som tema. Piscatus – Fisken och människan. http://skargardscentrum.fi/huvudutstallning/
Deltagarna inspireras till teoridelen genom tillverkningens kemi och många exempel av Forskningsprofessor för livsmedelsutveckling, Anu Hopia från Turun Yliopisto.
Vi lär oss med nya metoder tillreda säljbara produkter av havs- och insjöfisk, också fiskhuvuden. Som utbildare fungerar Johan Hellsten (www.herkkunuotta.fi), Tomi Aho, Raseko Foodlaboratory, Christina Ros Oliver, Departamento de Industrias Alimentarias, Spanien och projekchef Heidi Jaakkola, Ukipolis.
Kursen avslutas med avsmakning och utvärdering av de tillredda produkterna.
Kursspråket är finska. Johan Hellsten talar också svenska.
Anmälan via Rasekos Wilma: https://wilma.raseko.fi/browsecourses Lyhytkestoiset koulutukset-Kalan jatkojalostus
Tilläggsuppgifter: margot.wikstrom@pargas.fi / 040 735 0593 eller tomi.aho@raseko.fi / 044 705 7461 (på finska)
Pris: 40€ (dag 1 och 2 tillsammans)
Plats: Raseko FoodLaboratory, Juhaninkuja 1, Raisio
Arrangör: Raseko FoodLaboratory i samarbete med projekt KulTa och Mathantverk i Finland Rf