Kiinamyllynkatu 10
20520 Turku
Tuotteistuksen info- ja ideatyöpaja
Mitä on tuotteistus ja mitä hyötyä siitä on? Kaipaatko ideoita ja sparrausta uuden tai nykyisen tuotteen kehittämiseen?
Järjestämme elintarvikeyrittäjille innostavan työpajakokonaisuuden tuotteistuksesta ja tuotekehityksestä tiistaina 18.4. ja keskiviikkona 19.4. Tavoitteena työpajoissa on tuotteiden kehittäminen ja ideointi kuluttajalähtöisesti sekä saada hyödyllisiä aihioita tuotekehitykseen.
Työpajoissa tarkoituksena on lisätä tietoa tuotteistuksesta ja tuotekehityksestä ja niiden hyödyistä etenkin pieneen budjettiin sopivalla tavalla. Työpajojen jälkeen sinulla on tietoa ja ideoita, miten kehittää tuotetta kuluttajalähtöisesti oli sinun tuotteesi sitten tuoreet vihannekset tai jo pidemmälle jalostetut valmisateriat. Näistä työpajoista on hyötyä kaikille elintarviketoimijoille.
Työpajasarja koostuu kahdesta työpajasta:
Tuotteistuksen ja tuotekehityksen infotyöpaja tiistaina 18.4. klo 15.30-18.30
- Case-esimerkkejä tuotteistuksesta ja tuotekehityksestä
- Miten tehdä tuotteistamisesta pieneen budjettiin sopivaa
- Tuotteen kehittäminen kuluttajalähtöisesti
Tuotteistuksen ja tuotekehityksen ideatyöpaja keskiviikkona 19.4. klo 14-17
- Co-design työpaja, hyödynnetään ohjattua ja monenkeskeistä ideointia
- Yrittäjien tuotteiden kehittämistä
Työpajat järjestetään Turussa. Tarkempi osoite ja saapumisohjeet ilmoitetaan osallistujille ennen työpajoja.
Kouluttaja:
Riikka Salokannel, Muotoilija
Salokanteleella on pitkän linjan työkokemus pakkauskehityksestä, tuotekehityksestä, brändäämisestä ja muotoiluajattelusta. Hän on työskennellyt aaltopahvipakkausten pakkaussuunnittelijana Stora-Ensolla sekä markkinoille tuotteistukseen, pakkaussuunnitteluun ja brändäykseen erikoistuneen suunnittelutoimiston osakkaana. Hän työskenteli 8 vuotta Carlsberg konserniin kuuluvan Sinebrychoffin pakkauskehitys- ja muotoilupäällikkönä. Hän on toiminut kehitysjohtajana LADECissa ja muotoilun tutkimusta tekevässä start-upissa. Hän on toiminut myös makeistehtaan tuotepäällikkönä ja Lantmännen Unibake leipomon pakkauskehityspäällikkönä.
Osallistuminen: Osallistuminen on maksutonta, mutta edellytämme osallistujilta läsnäoloa live-tapaamisissa sekä julkista tukea koskevan de minimis -lomakkeen täyttämistä. Otamme mukaan työpajoihin enintään 15 osallistujaa.
Ilmoittaudu mukaan 14.4. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/351690502C9573BE
Työpajat ovat osa Turun yliopiston Brahea-keskuksen ja Turun kaupungin yhteistä EAKR-rahoitteista Food Hub -elämystorihanketta, jonka tavoitteena on lisätä lähiruoan ja ruokaan liittyvien elämyspalveluiden saatavuutta sekä monipuolistaa yritysten liiketoimintamahdollisuuksia ja tuotteita.
Lisätietoja: Laura Varjotie, laura.e.varjotie@utu.fi, 050 5732653