Koska:
10.12.2021 @ 09:00 – 11:30
2021-12-10T09:00:00+02:00
2021-12-10T11:30:00+02:00
Yhteystiedot:
Minna-Maija Väänänen
0295 205 209, 050 358 0878
Näkökulmia ja ratkaisuja suomalaisen ruoantuotannon taloudellisen kannattavuuden ja maaseudun elinvoiman lisäämiseen -webinaari

Ruokavirasto kutsuu sinut perjantaina 10.12.2021 klo 9.00–11.30 yhdessä mielenkiintoisen puhujakaartin kanssa etsimään ratkaisuja suomalaisen ruoantuotannon taloudellisen kannattavuuden ja maaseudun elinvoiman lisäämiseen. Tervetuloa mukaan!

Mukana keskustelemassa:

  • Markus Riitamo, yrittäjä, siipikarjantuottaja, Isoniitun Tila
  • Anna-Kaisa Salovaara, kehityspäällikkö, Yara Suomi
  • Jukka Pekonniemi, osastonjohtaja, Ruokavirasto
  • Minna-Mari Kaila, ylijohtaja, Maa- ja metsätalousministeriö
  • Pekka Pesonen, Secretary General, COPA COGECA
  • Ari Akseli, toimialajohtaja, Kesko

Lisäksi videon kautta ravintoloitsija, kokki Henri Alenin ajatuksia suomalaisesta ruoantuotannosta.

Ilmoittaudu mukaan täällä.

Miten nopeuttaa suomalaisen ruoan taloudellista kannattavuutta? Löydämmekö ratkaisuja taloudellisen tilanteen kääntämiseksi nousuun? Miltä kansainvälinen tilanne näyttää?

Isojen paineiden myllerryksessä suomalainen ruoantuotanto katsoo eteenpäin. Suomalaisen ruoan merkitys ja arvostus ovat nousussa, mutta tuottajat ovat joutuneet taloudelliseen ahdinkoon. Maatiloilla, ruoantuotannon ja hiiliviljelyn ytimessä, tilanne on muuttunut vakavaksi, sillä energian ja tuotantopanosten hinnat ovat nousseet rajusti ja satokaudet ovat olleet heikkoja.

Ruokavirasto on kutsunut mielenkiintoisen puhujakaartin yhteiseen pöytään etsimään ratkaisuja suomalaisen ruoantuotannon taloudellisen kannattavuuden ja maaseudun elinvoiman lisäämiseen. Näkökulmia saadaan niin viljelijältä, kaupan ketjuohjauksesta, tuotantopanossektorilta, ravintolamaailmasta kuin hallinnostakin.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki vaikuttajat, päätöksentekijät, päätösten valmistelijat ja muut kiinnostuneet yrityksistä ja viljelijäkentältä, teollisuudesta, kaupan alalta, tutkimuslaitoksista, kunnista, ELY-keskuksista, keskusvirastoista, ministeriöistä ja muista ruokajärjestelmän intressipiireistä.

Tervetuloa mukaan! Tilaisuuden ohjelma löytyy täältä.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään keskiviikkona 8.12.2021. 

Tapahtuma toteutetaan Zoomilla. Osallistumislinkin saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tilaisuutta edeltävänä päivänä. Webinaari on maksuton.