Koska:
4.10.2019 @ 10:00 – 6.10.2019 @ 17:00
2019-10-04T10:00:00+03:00
2019-10-06T17:00:00+03:00
Missä:
Turun Messukeskus
Yhteystiedot:
Turun Ruokamessut @ Turun Messukeskus

Maakunnan maut upeassa roolissa Turun Ruokamessuilla 4.-6.10.

Varsinais-Suomen asema todellisena ruokamaakuntana saa ansaitsemansa huomion Turun Ruokamessuilla 4.-6.10.

Parikymmentä alueen elintarvikealan yritystä esittäytyy yhteisellä 150 m2 osastokokonaisuuden alla Lähiruoka –tiedät mitä syöt teemalla C200-220. Makuhermoja kutkuttavien tuoteinnovaatioiden lisäksi osaston läheisellä Aki Wahlmanin luotsaamalla Lähiruokalavalla kuulet lähiruokayritysten tarinoita ja tietoa nykypäivän elintarvikealan yrittäjyydestä.

Monipuolisen yritystarjonnan lisäksi Varsinais-Suomessa on huipputason ruokaketjun tutkimus- ja kehittämistoimintaa. Tästä kävijät saavat ensimakua Turun yliopiston osastolta C129.

Osastolla jaetaan tietoa Varsinais-Suomen ruokaketjusta, sen merkittävyydestä, kotimaisista kasviproteiinituotteista sekä kuluttajien omasta vaikutusmahdollisuudesta esimerkiksi ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Näitä asioita kävijät pääsevät itse oivaltamaan erilaisten lähiruokasuunnistustehtävien kautta. Lipukkeita tähän saa Turun yliopiston osastolta. Näiden lisäksi osastolla tehdään kuluttajakyselyä tarkastamattomasta riistan lihasta, kokeillaan VR –lasien avulla lisättyä todellisuutta sekä tutustutaan levien käyttömahdollisuuksiin.

Osastollamme vierailevat MTK Varsinais-Suomen asiantuntijat sekä Maa- ja kotitalousnaisten Ruokahukka ruotuun –katse vesistöihin –hanke.

Osastollamme tapahtuu:
Varsinais-Suomen ruokaketju – ruokaketjun merkitys Varsinais-Suomessa, mistä voin ostaa lähellä tuotettua ruokaa?, elintarvikealan uudet liiketoimintamallit – Kuluttajat ruokaTalouden keskiössä -hanke

Kotimaiset kasviproteiinit –reseptiikkaa ja tietoa kotimaisten kasviproteiinien käytöstä – Vastuullista proteiinia pöytään –hanke

Riistan lihan kysely – tehdään kuluttajakyselyä riistan lihan käytöstä sekä ostokanavista – Hyvinvointia riistasta -hanke

Tulevaisuuden ruokaelämyskeskus Flavoria – esitellään uuden ruokaelämyskeskuksen toimintaa – Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus, FFF

Kala-alan innovaatiot –Blue Products – esitellään erilaisia kala-alan innovaatioita – Elintarvikekemia ja –kehitys

Ruokatieto Yhdistys – Hyvää Suomesta alkuperämerkki

Luonnonvarakeskus – Future Crops –Tulevaisuuden viljelykasvit

Lähiruokaosaston yritykset:
Vihreä Härkä
Riihipuoti
Bikkalan tila
Voima Papu
Myssyfarmi
Rainingon luomutila
Koivunalhon luomutila
Vallan Maukas Oy
Leipomo Verainen
Livonsaaren Leipomo
Kotipellon Puutarha
Kolin Luomutila
Kyheröisen tila
Wanha Kalana
Saariston Leipä
Lihapaja Oy
Hamppufarmi
Raitti 181
Tuorlan Majatalo