Koska:
24.1.2024 @ 09:45 – 17:00
2024-01-24T09:45:00+02:00
2024-01-24T17:00:00+02:00
Yhteystiedot:
Margot Wikström
040 735 0593
Dryckesresa i Pargas / Juomamatka Paraisilla

INBJUDAN

Välkommen med på dryckesresa, d.v.s. bekantningsresa till Pargasföretag som tillverkar drycker onsdagen den 24.1.2024

Dryckesturismen är enligt experter den nya måltidsturismen, d.v.s. man reser till ett visst ställe för de drycker som där tillverkas och säljs. I skärgården finns många företag där drycker tillverkas. Hur kunde man utnyttja det för att öka försäljningen, och inom turismen? Den 24.1.2024 besöker vi några dryckesföretag och får se deras utrymmen och höra hur de tänker kring detta. Naturligtvis smakar vi på deras produkter också. I väntan på dryckesresan kan du lyssna på detta finskspråkiga 1,5 timmes inslag om just dryckesturismens betydelse.

WEBINAARI Mitä tarttis siemailla? Suomalaiset juomat osana ruokamatkailua | Anikó Lehtinen – YouTube

Gemensam transport ordnas med start från Korpo och Kimitoön. De anmälda får närmare info om transporten senare.

Program:

Förbindelsebåten M/S Viken avgår från Granvik kl 9.45

Båten anländer till Heisala

På paradisön Heisala produceras äppel och mjölk – ”Här är man glad om grannen lyckas” – Pargas Kungörelser (pku.fi)

Vi bekantar oss med både mjölkgårdens och äppelodlingens samt  äppelförädlingens verksamhet och får smakprov.

Heisala Craft Drink Company – Käsityösiiderit, -limonadit ja -juomasekoitukset Paraisten saaristo-omenasta

Förbindelsebåten avgår från Heisala ca kl 12.15

Resan fortsätter till Tammiluoto, där vi börjar med en lunch på egen bekostnad i vingårdens restaurang, därefter får vi bekanta oss med både vingårdens och cidertillverkningens (Nude cider) verksamhet. Smakprov ingår i presentationerna. Till sist finns möjlighet till uppköp i gårdsbutiken.

Tammiluodon Viinitila – Viinitila meren rannalla (tammiluoto.fi)

Hemåt startar vi från Tammiluoto ca kl 17.

Resan arrangeras av projektet Varsinais-Suomen ruokasektorin koordinaatiohanke. Kontaktperson: Margot Wikström  margot.wikstrom@pargas.fi  040 735 0593

Anmäl dig senast 10.1.2024: https://www.lyyti.in/Tervetuloa_mukaan_juomamatkalle_2841/se

KUTSU

Tervetuloa mukaan juomamatkalle, eli tutustumaan juomia valmistaviin yrityksiin Paraisilla 24.1.2024

Juomamatkailu on asiantuntijoiden mukaan nousemassa samaan arvoon kuin ruokamatkailu, eli matkustetaan tiettyyn paikkaan jossa valmistetaan ja myydään tiettyjä juomia. Saaristossa on monta juoma-alan yritystä. Miten näissä voisi hyödyntää juomamatkailua myynnin kasvattamiseen sekä matkailuun? Vierailemme 24.1.2024 muutamassa juoma-alan yrityksessä ja saamme nähdä heidän tilojaan sekä kuulla ajatuksiaan. Tietysti maistelemme myös heidän tuotteitaan.  Juomareissua odotellessasi voit vaikka virittäytyä tunnelmaan kuuntelemalla tämä 1,5 tunnin pituinen esitys juomamatkailusta.

WEBINAARI Mitä tarttis siemailla? Suomalaiset juomat osana ruokamatkailua | Anikó Lehtinen – YouTube

Yhteinen kuljetus järjestetään Korppoosta ja Kemiönsaaresta. Ilmoittautuneet saavat tarkempaa tietoa kuljetuksesta myöhemmin.

Ohjelma: 

Granvik, yhteysalus M/S Viken lähtee klo 9.45

Saavumme Heisalaan.

Heisalan paratiisisaarella tuotetaan omenoita ja maitoa – “Täällä ollaan iloisia, jos naapuri menestyy” – Paraisten Kuulutukset (pku.fi)

Tutustumme sekä maitotilan toimintaan että omenanviljelyyn ja niiden jatkojalostukseen, saamme myös maistiaisia. 

Heisala Craft Drink Company – Käsityösiiderit, -limonadit ja -juomasekoitukset Paraisten saaristo-omenasta

Yhteysalus lähtee Heisalasta noin klo 12.15

Saavumme Granvikiin, josta matka jatkuu Tammiluodon viinitilalle. Aloitamme omakustanteisella lounaalla, jonka jälkeen meille esitellään sekä viininvalmistusta että siiderin (Nude siiderit) valmistusta.  Esittelyihin sisältyy tuotemaistiaisia.  Lopuksi meillä on mahdollisuus tehdä ostoksia tilamyymälässä.

Tammiluodon Viinitila – Viinitila meren rannalla (tammiluoto.fi)

Lähtö Tammiluodosta noin klo 17.

Ilmoittaudu viimeistään 10.1.2024: https://www.lyyti.in/Tervetuloa_mukaan_juomamatkalle_2841/fi