FutureCrops – tietoa ja elämyksiä kysynnän ja liiketoiminnan tueksi -hanke päättyy. Olemme viiden vuoden aikana jakaneet erikoiskasvitietoa ja nostaneet alaa kartalle viiden ELY-keskuksen alueella. Hanke on lisännyt tietoisuutta uusista raaka-aineista ja pyrkinyt kasvattamaan niiden kysyntää. Olemme tukeneen kasvinviljelyn monipuolistamista ja pienyrittäjien liiketoimintaa. Ilolla olemme havainneet myös sen, miten innostus erikoiskasveista tehtyyn ruokaan on kasvanut vuosien aikana. Toivomme, että erikoiskasvituotannon kehittyminen hankealueella vie myös koko suomalaista ruokajärjestelmää piirun verran kestävämpään suuntaan.
FutureCrops-hankkeen loppuwebinaarissa kootaan yhteen hankeaikana tehtyä työtä. Kerromme, minkälainen voimavara erikoiskasvit ovat ruuan tuotannon, hiilensidonnan ja monimuotoisuuden edistämisessä. Nämä tavoitteet on kirjattu myös EU:n Pellolta pöytään -strategiassa. Tuomme esille alueiden välisiä eroja ja madollisuudet ruokamatkailussa. Hankkeessa saatuja tuloksia voidaan jalostaa edelleen osana kansallista Ruokatutkimusstrategiaa.
Koronapandemian takia emme valitettavasti pääse kokoontumaan kasvotusten ja nauttimaan erikoiskasveista valmistetuista antimista. Toivotamme teidän tervetulleeksi Teams-webinaariin!
Aika: tiistai 20.4. klo 10 – 15
Ilmoittautuminen viimeistään sunnuntaina 18.4. tämän linkin kautta.
Ennakkoon ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ennen webinaaria.
Ohjelma
FutureCrops – ilmastokestävyyttä ja ruokaa, pj Harri Huhta | ||
10:00 | Avaus, Sirpa Thessler, Luke | |
10:15 | FutureCrops – erikoiskasveista hyötyä ilmastotalkoisiin, Marjo Keskitalo, Luke | |
10:30 | Tulevaisuuden kasvivalinnat viljelijäkyselyssä, Kirsi Raiskio, Luke | |
10:45 | FutureCrops: Koepellolta pöytään, Filmin tuottaja Kulttuuriyhdistys Kuvio ry | |
11:00 | Keittiömme erikoisuudet ajan saatossa, Sami Louekari, Sarka | |
11:15 | Alueellinen makumatka erikoiskasvien kanssa, Suvi Malin, MKN | |
11:30 | Erikoiskasvipohjaisten tuotteiden tarjonta, Eila Järvenpää, Luke | |
TAUKO 11.45- 12.15 | ||
Yrittäjyys ja ruokamurros, pj Christell Åström, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry | ||
12:15 | Suomen elintarviketutkimuksen strategia, Johanna Vilkki, Luke | |
12:30 | Kavalkadi maakuntien yritysten erikoiskasvien jatkojalostuksesta | |
14:00 | Paneeli erikoiskasvien mahdollisuuksista ilmastonmuutokseen ja ruokamurrokseen vastaamiseksi | |
Paneelissa mukana mm. Birgitta Vainio-Mattila, MMM sekä Aki Wahlman, Foody Allen | ||
15:00 | Loppusanat ja tilaisuuden päättäminen |