Koska:
11.4.2024 @ 09:00 – 11:45
2024-04-11T09:00:00+03:00
2024-04-11T11:45:00+03:00
Missä:
Säätiö Sali, Medisiina D
Kiinamyllynkatu 10
Turku
Yhteystiedot:
Hiililounas tulosseminaari: Kotimaisia kasviproteiineja lounaslautaselle, Turussa @ Säätiö Sali, Medisiina D

Tervetuloa seuraamaan Hiililounas-hankkeen tulosseminaaria. Tilaisuus järjestetään Turussa ja siihen voi osallistua myös etäseurannan kautta. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille ja se on erityisesti suunnattu ruokapalveluntarjoajille, tutkijoille, viljelijöille, yrittäjille, sidosryhmien edustajille, medialle sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.  

Tilaisuudessa kahvitarjoilu, sekä mahdollisuus maistella härkäpavuista, öljyhampusta, ja herneestä valmistettuja herkkuja.

Ilmoittaudu viimeistään 8.4.2024

Ohjelmassa (päivittyy):

  • Hankkeen asiakaskyselytulosten esittely – kasvisruoan valintatilanteiden helpoksi tekeminen asiakkaille. Otto Selenius, Turun yliopisto, projektiasiantuntija 
  • Hiilijalanjälkilaskenta – hankkeen tulosten esittely. Kim Lindfors, Luonnonvarakeskus, tutkija
  • Hanna Konttinen, Helsingin yliopisto, vanhempi yliopiston lehtori, sosiaalipsykologia.
  • Hiilijalanjälkilaskelmat yleistyvät – haasteet ja mahdollisuudet. Hannele Heusala, Luonnonvarakeskus, tutkija.
  • Kasvisproteiinien tulevaisuuden markkinanäkymät. Harri Latva-Mäenpää, toimitusjohtaja Foodwest Oy

Turun yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen yhteishankkeessa laskettiin ensimmäistä kertaa hiilijalanjälki kotimaisille kasviproteiineille: härkäpavulle, herneelle ja öljyhampulle. Lisäksi, yhteistyössä ruokapalveluiden, kokkien, elintarvikekehittäjien ja tutkijoiden kanssa luotiin ammattikeittiöille soveltuvia ilmastoystävällisiä ja ravitsemuksellisesti tasapainoisia reseptejä lounasruokailuun. Näitä reseptejä pilotoitiin useissa lounasravintoloissa ja samalla toteutettiin asiakaskyselyä kasvisruoan valintaan vaikuttavista tekijöistä.

Tulosseminaari tarjoaa mahdollisuuden saada ensikäden tietoa hankkeen tuloksista. Lisäksi kuulemme kiinnostavia asiantuntijapuheenvuoroja kasvisruoan nykyisistä haasteista, ruoantuotannon ja -kulutuksen ympäristövaikutuksista sekä kasviproteiinien tulevaisuuden markkinanäkymistä ja trendeistä. 

Julkistamme samalla myös hankkeen tuloksista kirjoitetun oppaan: “Parempia proteiineja lautaselle”. Opas sisältää hankkeessa tuotettuja reseptejä härkäpavusta, öljyhampusta ja herneestä, sekä ohjeita ruokapalveluntarjoajille kasvisruoan valintatilanteiden helpoksi tekemisestä asiakkaille.