Matkailijoiden kiinnostus aitoihin paikallisiin ruokiin sekä uusiin ruokakokemuksiin on jatkuvassa kasvussa. Kysynnän kasvaminen on lisännyt tarvetta ruokalahjoihin tuliaisina sekä matkamuistoina.
Etsimme yhdessä Turun kaupungin kanssa kiinnostavia varsinaissuomalaisia lähiruokatuotteita, jotka soveltuisivat markkinoitavaksi alueen matkailijoille ruokamatkamuistoina sekä -lahjoina. Yhteistyön tavoitteena on nostaa esille varsinaissuomalaisia ruokatuotteita ja alueen ruokakulttuuria.
Ruokamatkamuistotuotteet lanseerataan kesällä 2021 Turun isoissa yleisötapahtumissa. Tulevaisuudessa, tapahtumien lisäksi, matkamuistot pyritään saamaan myyntiin Turun kaupungin keskustan keskeisimpiin kauppapaikkoihin sekä esimerkiksi lentoasemalle.
Ohjelma:
- Tervetuloa ja osallistujien esittäytyminen
- Ruokamatkamuistot tukemassa Turun ja koko alueen vetovoimaa, Selina Raunio ja Päivi Pohjolainen, Turun kaupunki
- Ruokamatkailun tuotesuosituskriteerit 2020, Kristiina Adamsson, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
- Minkälaista apua yhteistyöhön lähteneet yritykset voivat saada? Sanna Vähämiko, Turun yliopiston Brahea-keskus
- Keskustelua ja seuraavista askelista sopiminen
Ilmoittautumiset ja lisätietoja 28.8. mennessä sähköpostitse: johanna.mattila@utu.fi.
Webinaarin linkki lähetetään ilmoittautuneille.