Kunnat tarjoavat aterioita vuodessa 350 miljoonalla eurolla. Miten varmistat,
että ruokaan käytetystä rahasta mahdollisimman suuri osa jää alueellesi, tuo
verotuloja ja tukee paikallista taloutta ja paikallisia yrittäjiä? Paikallinen kestävä
ruoka kasvattaa myös alueesi huoltovarmuutta, mikä koronavirus-epidemian
myötä on osoittanut Suomessakin korvaamattoman arvonsa.
Tule kuulemaan konkreettisia esimerkkejä uusista tavoista saada alueellista
ruokaa kunnan keittiöön innovatiivisen tuotekehityksen ja kumppanuuden
sekä tuottajille ja pk-yrityksille räätälöidyn dynaamisen hankintajärjestelmän
avulla. Seminaarin avaa Etelä-Pohjanmaan liiton maakuntajohtaja Asko
Peltola.
OHJELMA
TERVETULOA – hankintalähettiläs Auli Väänänen, maa- ja metsätalousministeriö
PAIKALLISTEN YRITYSTEN MERKITYS ALUETALOUDELLE – Etelä-Pohjamaan maakuntajohtaja Asko Peltola
INNOVATIIVISUUDELLA PAIKALLISUUTTA ELINTARVIKEHANKINTOIHIN . palvelusuunnittelija Sinikka Pussinen, Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy
DYNAAMISELLA HANKINTAMENETTELYLLÄ ALUEELLISIA YRITYKSIÄ TARJOAJIKSI
–
hankinta-asiantuntija Katri Sipola, Monetra Oy
ruokalista- ja tuotesuunnittelija Päivi Kurkela ja suunnittelu- ja
kehityspäällikkö Sami Tuohimaa, Lööki, Oulun tuotantokeittiö Oy
YHTEENVETO – Auli Väänänen
Sinun tulee ilmoittautua kävijäksi Kuntamarkkinoiden nettisivulla osoitteessa www.kuntamarkkinat.fi/info
Saat lisätietoa seminaareihin osallistumisesta ilmottautumisen jälkeen.