Koska:
30.11.2022 @ 16:00 – 20:00
2022-11-30T16:00:00+02:00
2022-11-30T20:00:00+02:00
Missä:
Råttis
Skräbbölevägen 2
21600 Pargas
Yhteystiedot:
Margot Wikström
040 735 0593
Prissättningskväll i Pargas / Hinnoittelutilaisuus Paraisilla @ Råttis

Kämpar du på i ditt företag med höjda produktionskostnader utan att kunna överföra dem i sin helhet till försäljningspriset? En bekant situation i många företag just nu.
Världsläget har lett till att priserna på produktionsinsatser har stigit enormt. I intervjuer med företagare har det kommit fram att prisökningarna inte alltid i sin helhet kunnat överföras till konsumentpriset. Vet du hur du som företagare ser över dina kostnader och vågar ändra på prissättningen så att den täcker alla kostnader?

Per Vilén från Bäck-Vilén Företagsjänst Ab i Vasa kommer och förklarar begrepp och hjälper dig att förstå hur du ska tänka för att företaget ska klara sig med allt högre kostnader. Per föreläser på svenska.

• Vad fokusera på för att prissätta tjänster och produkter rätt.
• Hur ska man gå till väga för att få med alla höjda produktionskostnader i priset utan att det blir för högt?
• Hur räkna ut var gränsen kommer emot? Hur länge räcker pengarna?
• Prispsykologi, hur tänker konsumenten om priset på vara/tjänst?
• Hur priset upplevs när kunden gör sina val?

Painitko sinäkin omassa yrityksessäsi kohonneiden tuotantokustannusten parissa kykenemättä siirtämään niitä kokonaisuudessaan myyntihintoihin? Tuttu tilanne useassa yrityksessä juuri nyt. Maailmalla vallitsevasta tilanteesta johtuen tuotantokustannukset ovat kohonneet merkittävästi. Yrittäjien keskuudessa tehdyissä  haastatteluissa on tullut esiin että kohonneita kustannuksia ei aina voi siirtää kokonaisuudessaan myyntihintoihin. Tiedätkö sinä miten yrittäjänä laskea kustannuksia ja uskallatko siirtää ne kaikki hintoihin?

Saamme Vaasalaisesta Yrityspalvelut Bäck-Vilén:stä Per Vilénin selvittämään meille käsitteet ja auttamaan sinua ymmärtämään miten ajatella jotta yrityksesi selviää korkeista tuotantokustannuksista huolimatta. Per esitelmöi ruotsiksi, mutta materiaalin saat suomenkielisenä ja kysymykset/keskustelut voi esittää molemmilla kielillä.

• Mihin seikkoihin tulee kiinnittää huomiota tuotteita ja palveluja hinnoitellessa?
• Miten menetellä saadakseen kaikki kohonneet tuotantokustannukset peitettyä hinnoittelun avulla ilman että hinta nousee asiakkaalle liian korkeaksi?
• Miten laskea missä ”kipuraja” tulee vastaan ja kauanko yrityksen rahat riittävät?
• Hinnoittelupsykologiaa, miten kuluttaja ajattelee palvelun tai tuotteen hinnan suhteen?
• Miten hinta vaikuttaa kuluttajaan valintoja tehdessään?

Med oss har vi också tvåspråkiga företagsmentorer, vars betydelse i dessa tider kan vara mycket värdefullt. Företagsmentorn står vid din sida när svåra beslut skall tas. Deras långa erfarenhet i företagsvärlden är tillgänglig för varje företagare. Är det kanske dags att ta in en mentor nu? Yrityskummit v2

Prissättningskvällen är kostnadsfri för deltagaren, men anmäl dig här: https://www.lyyti.in/prissattnig-hinnoittelu

Vi börjar med kaffe/te och tilltugg. Själva programmet börjar 16.30.

Vid behov kan gemensam transport från och till skärgården ordnas. Kontakta senast 23.11 Jonas Bergström jonas.bergstrom@kimitoon.fi 040-5874505 för transport med start på Kimitoön och Margot Wikström margot.wikstrom@pargas.fi 040-7350593 för transport längs Skärgårdsvägen.

Evenemanget arrangeras av projekt TuKeVa, Matkedjans framtida utvecklingsbehov i Egentliga Finland och finansieras av EU:s landsbygdsprogram 80% och kommunerna.
Resultat av företagsintervjuarna: Tulevaisuuden Kehitystarpeet Varsinaissuomalaisessa ruokaketjussa | Turun yliopisto (utu.fi)

Saamme tutustua myös paikallisiin kaksikielisiin yrityskummeihin, joiden tuki näinä aikoina voi olla erittäin merkityksellistä. Yrityskummi on rinnallasi vaikeiden päätösten apuna. Yrityskummien omaava vuosien työkokemus on jokaisen yrittäjän käytettävissä. Onko nyt se hetki? Yrityskummit v2 Pääset vaikka heti keskustelemaan kummin kanssa, tai sopimaan keskusteluajankohdasta.

Hinnoitteluilta on osallistujalle maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista. Ilmoittaudu viimeistään 27.11: https://www.lyyti.in/prissattnig-hinnoittelu

Kahvi/tee ja pientä purtavaa on tarjolla klo 16 alkaen, varsinainen ohjelma alkaa 16.30.

Tarvittaessa voidaan järjestää yhteiset kuljetukset Kemiönsaarelta ja saaristosta. Ilmoitathan viimeistään 23.11 Jonas Bergströmille jonas.bergstrom@kimitoo.fi 040-5874505 mikäli toivot kuljetusta Kemiönsaarelta ja Margot Wikströmille margot.wikstrom@parainen.fi 040-7350593 mikäli toivot kuljetusta Saaristotietä pitkin.

Tapahtuman järjestää TuKeVa-hanke, Tulevaisuuden kehitystarpeet Varsinais-Suomalaisessa ruokaketjussa ja sen rahoittaa EU:n maaseutuohjelma 80% ja kunnat. TuKeVan haastattelutuloksia: Tulevaisuuden Kehitystarpeet Varsinaissuomalaisessa ruokaketjussa | Turun yliopisto (utu.fi)