Salorankatu 5-7
Salo
Tapahtumassa esitellään seminaarin ja messuosastojen avulla viimeisintä täsmäviljelyn teknologiaa niin, että teknologian käyttöönotto helpottuisi. Samalla halutaan tuoda esille täsmäviljelyteknologian tavoiteltavia hyötyjä koko ruokasektorille:
– vaikutusta raaka-aineen laatuun
– jatkojalostusprosessin tehokkuuteen
– resurssitehokkuuteen
– lopputuotteen lisäarvoon
– kuluttajan valintoihin
Pääkohderyhmänä ovat kehitys- ja kasvuhaluiset maatilayrittäjät, mutta kutsumme paikalle myös ruokasektorista kiinnostuneita teknologiayrityksiä, alan kehittäjiä, hallintoa ja viestintää.
Seminaarissa seuraavat aihepiirit ja esiintyjät:
10.30 Avaus
1. Tekniikkaa ja hyötyjä viljelijän silmin
Täsmäviljelyn hyötyjä Ruotsista – case Case Hedåkers Säteri. Mattias Andersson & Johan Staffas Dataväxt Oy
Viljelijäpuheenvuoro, Ilkka Matinolli, maatilayrittäjä
2. Arvokkaat raaka-aineet tarkasti pellosta lautaselle:
Resurssitehokkuutta! Heikki Aro, HKScan
Täsmäteknologia raaka-aineen laadun varmistajana? Minna Oravuo, Raisio
3. Miksi täsmäteknologia kiinnostaisi kuluttajaa?
Peltodatasta lisäarvokulmaa kuluttajalle? Laura Forsman, FoodTech Platform Finland vetäjä,
Laadukas raaka-aine, bioaktiiviset yhdisteet ja terveysvaikutukset, Professori Kati Hanhineva, Turun yliopisto
4. Tietoa, tarkkuutta ja turvaa
Peltojen skannaus ja vyöhykekartoitus, Jussi Knaapi, agronomi ja maataloustoimittaja
Kyberturvallisuus ruokaketjussa, Jani Ekqvist, Turun ammattikorkeakoulu
15.30 Lopetuspuheenvuoro
Seminaari ja messuosastot vierekkäisissä tiloissa, joten voit valita itsellesi kiinnostavimmat aiheet.
Tapahtuma on yleisölle maksuton. Messuosastojen koordinoinnista vastaa Olli-Pekka Ruponen +358505824645.
Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Kuluttajat ruokatalouden keskiössä -hanke, Toivon Tila ja Hämeen AMK, Mustiala
Lisätietoja hilkka.halla@yrityssalo.fi tvfoorumi@gmail.com ja https://xn--tsmviljelyfoorumi-qqbc.fi/index.html