Koska:
25.10.2022 @ 16:00 – 20:00
2022-10-25T16:00:00+03:00
2022-10-25T20:00:00+03:00
Missä:
Turku
Yhteystiedot:
Saara Kemppi
040 822 6596
Tuoteideasta timantiksi – Elämyksellisten ruokapalveluiden tuotekehitystyöpajat yrityksille Turussa @ Turku

Oletko sinä kiinnostunut kehittämään uusia ruokaelämyksiä paikallisille tai matkailijoille yhteistyössä muiden kanssa? Onko sinulla olemassa oleva tuote, johon kaipaat yhteistyökumppania, tai etsitkö yhteistyökumppaneita toteuttamaan unelmiesi ruokaelämyksiä? Kaipaatko sparrausta tuoteideasi hiomiseen timantiksi?

Turun kaupunki panostaa ruokakulttuurin kehittämiseen ja osallistumalla tuotekehitystyöpajoihin pääset osaksi vetovoimasta ruokakaupunkia. Elämyksellinen ruokapalvelu voi olla esimerkiksi opastettu maistelukierros kauppahallissa, kulttuurielämykseen sovitettu menu tai vaikkapa luontoretki nuotiokokkailulla.

Työpajoissa keskiössä on ruokaelämystuotteiden luominen, verkostoituminen – ehkä yllättävienkin ihmisten kanssa – ja sitä kautta tavoite lisätä oman yrityksen liiketoimintaa. Työpajojen jälkeen sinulla on kyky ja taito kehittää jatkossakin tuotteita. Työpajoissa käydään läpi niin kohderyhmiä, tuotteen sisältökuvauksia, hinnoittelua kuin markkinointiakin. Ennen kaikkea voit löytää aivan uusia yhteistyötahoja ruokaelämysten kehittelyyn. Työpajoissa kehitetyillä ruokaelämyksillä on mahdollisuus hakea mukaan kokeiluun, jonka avulla tuotteita on mahdollista testata käytännössä.

Aikataulu ja sisältö

Tuotekehitysprosessi koostuu kolmesta työpajasta:

• YHDESSÄ INNOSTUMAAN -työpaja tiistaina 25.10. klo 16–20
o Verkostotyön ja -tuotteiden koostaminen ja toteutus
o Ruokamatkailun merkitys ja erikoispiirteet

• TUOTTEISTAMINEN VAUHTIIN -työpaja keskiviikkona 26.10. klo 9–15.30
o tuotteen suunnittelu ja kilpailuetu
o kohderyhmäajattelu markkinoinnin taustana
o hinnoittelu ja laskelmat – tuotekortti, tekstit ja visuaalisuus (printti ja sähköinen tuotekortti myyntialustoja varten)

• TUOTTEET TESTAUSKUNTOON -työpaja tiistaina 15.11. klo 9–15.30
o lopulliset hintalaskelmat
o viilataan myyntitekstit ja muut tarvittavat kuvaukset valmiiksi
o tuotekortit mahdollisimman valmiiksi

Työpajat järjestetään live-tapaamisina Turussa. Tarkat paikat ilmoitetaan mukaan valituille osallistujille.

Kouluttajat

Kolmen valmentajan voimin saat tuotteesi kehittelyyn hyvän tuen ja paljon sparrausta.
Kouluttajina työpajoissa toimivat Soila Palviainen ja Simo Palviainen Aurana Oy:stä sekä Marjo Ranta-Irwin Blueberry Consulting Oy:stä. Kaikilla on pitkä kokemus matkailun kehittämisestä ja laaja-alaista osaamista mm. yritysverkostoista, kansainvälisestä markkinoinnista ja tuotteistamisesta. Soila ja Marjo ovat toimineet jo useita vuosia myös Visit Finland Akatemian kouluttajina.

Osallistumisen edellytykset

Osallistuminen on maksutonta, mutta edellytämme osallistujilta läsnäoloa live-tapaamisissa, sitoutumista koko prosessiin sekä julkista yritystukea koskevan de minimis -lomakkeen täyttämistä.

Otamme mukaan tuotekehitystyöpajoihin enintään 12 osallistujayritystä/-organisaatiota (1–2 osallistujaa per yritys/organisaatio). Mikäli ilmoittautumisia tulee enemmän, valitsemme mukaan tahot, joiden tuoteideat ja toiveet yhteistyökumppaneista käyvät parhaiten yhteen.

Hae mukaan 14.10.2022 mennessä osoitteessa: https://www.lyyti.fi/reg/tuoteideasta-timantiksi-tyopajat

Ilmoitamme jokaiselle mukaan valitulle henkilökohtaisesti 19.10. mennessä.

Tuotekehitystyöpajat tarjoaa Food Hub -elämystorihanke. Työpajat ovat osa Turun kaupungin ja Turun yliopiston Brahea-keskuksen yhteistä EAKR- rahoitteista Food Hub -elämystorihanketta, jonka tavoitteena on vahvistaa Turun vetovoimaa ruokakaupunkina, lisätä lähiruuan ja ruokaan liittyvien elämyspalveluiden saatavuutta sekä monipuolistaa yritysten liiketoimintamahdollisuuksia.