Koska:
3.10.2019 @ 08:15 – 12:00
2019-10-03T08:15:00+03:00
2019-10-03T12:00:00+03:00
Missä:
Medisiina D, Alho Puro Sali
Kiinamyllynkatu 10
20520 Turku
Yhteystiedot:
Pauliina Ojansivu
Tutkimuksesta voimaa elintarvikekehitykseen @ Medisiina D, Alho Puro Sali

Tutkimuksesta voimaa elintarvikekehitykseen

Miten hyödyntää tutkimustietoa uusien elintarvikkeiden kehityksessä ja markkinoinnissa?
3.10.2019 – Medisiina D, Alho Puro Sali, Kiinamyllynkatu 10, 20520 Turku

Tule kuulemaan otteita kauran, kasviproteiinien ja probioottien tutkimustuloksista sekä yritystarinoita tutkimusten hyödyntämisestä ruokaketjun yrityksissä.

”Tutkimuksesta voimaa elintarvikekehitykseen”-tilaisuus on alueellisen Innotori -kehityshankeen loppuseminaari. Puheenvuorojen jälkeen on mahdollisuus tutustua alueen kehitysorganisaatioiden tarjontaan.

Tervetuloa!

OHJELMA
Torstai 3.10.2019 klo 8:15 -12
8:15 Tilaisuuden avaus ja Innotorin yhteenveto
Pauliina Ojansivu, Turun yliopisto
8:30 Kaura ja terveys – Lyhyt katsaus kauratutkimuksien tuloksiin
Elintarvikekemian apulaisprofessori Kaisa Linderborg, Turun yliopisto
8:50 Tutkimustiedon hyödyntäminen markkinoinnissa – case kaurasiemennäkkileivät
Markkinointijohtaja Veera Meltovaara, Leipomo Rosten oy
9:10 Probiootit ja postbiootit elintarvikkeissa
Johtaja Seppo Salminen, Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus, Turun yliopisto
9:30 Case Canius® Tutkimuksesta vientituotteeksi – kakasta purkkiin
ETT Shea Beasley, Vetcare Finland Oy

Kahvi- ja verkostoitumistauko

10:30 Proteiinikasvien alkutuotanto – haasteet ja mahdollisuudet
Erikoistutkija Marjo Keskitalo, Luonnonvarakeskus
10:50 Kuluttaja haluaa vastuullista proteiinia helposti ja herkullisesti
Johtaja, tuotteet ja T&K, Tarja Honkala, Apetit Ruoka Oy
11:10 Flavoria® – monitieteinen kestävän kehityksen tutkimusalusta
Kehityspäällikkö Mari Norrdal, Turun yliopisto

11: 30 Verkostoitumispisteet
1. Varautuminen ilmastonmuutoksen vaikutuksiin biotaloudessa – Pyhäjärvi-Instituuttisäätiö sr
2. INNOKIERTO rakentamassa elintarviketeollisuuden kiertotalousprosessien innovaatioympäristöä– Satafood kehittämisyhdistys ry
3. Elinvoimainen ruokaketju Varsinais-Suomessa – Brahea- keskus Turun yliopisto
4. Moniaistinen Aistikattila® – Tule kokemaan moniaistinen ympäristö
5. Food Tech Platform Finland esittäytyy: Miltä ruokaketju ja -järjestelmä näyttää vuonna 2050? Ilmastokriisi vaatii ruuan tuotannon ja kulutuksen muutosta, jonka teknologia ja uudet liiketoimintamallit mahdollistavat. Tämän päivän ideat ja yhteistyökumppanit ratkaisevat sen, kuka ruokaa valmistaa ja toimittaa kuluttajille tulevaisuudessa. Tule kuulemaan mitä Food Tech Platform Finland tekee ja voiko sinun yrityksesi osallistua seuraavan sukupolven ruokajärjestelmän rakentamiseen.

Ilmoittaudu mukaan 26.9.2019 mennessä tästä linkistä:
https://konsta.utu.fi/Default.aspx?tabid=88&tap=8019
tai sähköpostitse pauliina.ojansivu@utu.fi

Tilaisuus on osallistujille maksuton.

Innotori-hankkeen tavoitteena on aktivoida elintarvikeyritysten innovaatiotoimintaa sekä parantaa yritysten kilpailukykyä, kasvua ja kansainvälistymistä. Innotori toteutetaan yhteistyössä Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen, Satafood kehittämisyhdistyksen ja Pyhäjärvi-instituuttisäätiön kanssa. Hankkeen rahoitus tulee Varsinais-Suomen ja Satakunnan ELY-keskuksien kautta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta ja on käynnissä vuoden 2019 loppuun asti.