Ilmastoystävällistä, kotimaista, lähellä tuotettua, kasvispainotteista, eettisesti tuotettua, luomua, terveellistä ja ravitsevaa. Kunnallisissa palveluissa tarjottu ruoka herättää toiveita ja tunteita. Mutta miten vastuullista ruokaa saataisiin ruokalistoille rajallisten resurssien, hankintalain ja erilaisten toiveiden puristuksissa? Millaisia linjauksia kuntastrategioihin ja hankinnoille kannattaa asettaa ja mitä muita toimivaksi todettuja keinoja vastuullisemman ruoan lisäämiseksi kannattaisi ottaa käyttöön?
Olemme kutsuneet yhteiseen pöytään niin kuntalaisia, ruoka- ja ruokapalvelutuottajia, hankkijoita kuin kuntapäättäjiä keskustelemaan vastuullisesta ruoasta, keinoista sen lisäämiseksi ja siitä, mitä vastuullinen ruoka itse kullekin tarkoittaa. Kuulemme myös, miten eri puolueet vastaavat esitettyihin toiveisiin.
Tilaisuus on suunnattu kunnallisvaaliehdokkaille ja kunnanvaltuutetuille, ammattikeittiöosaajille ja elintarvikehankintoja tekeville. Tallenne on tilaisuuden jälkeen vapaasti katsottavissa.
Tilaisuudessa keskustelemassa mukana:
Palvelupäällikkö Suvi Haukioja, Turun kaupunki
Kehittämiskoordinaattori Outi Luukkonen, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy
Kansalaisaktivisti Atte Ahokas
Tutkimusprofesori Minna Kaljonen, Suomen ympäristökeskus SYKE
Maarit Laurinen, Suomen vanhempainliiton johtokunnan jäsen
Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, Maa- ja metsätalousministeriö
Viljelijä Katriina Klinckowström, Karviaisten tila
Lisäksi kuullaan kommenttipuheenvuorot kaikilta puolueilta.
Tilaisuuden järjestävät maa- ja metsätalousministeriö ja valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy.
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu mukaan viimeistään tiistai 4.5.2021 mennessä.