Koska:
17.9.2019 @ 14:00 – 16:30
2019-09-17T14:00:00+03:00
2019-09-17T16:30:00+03:00
Missä:
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383
32200 LOIMAA
Yhteystiedot:
Laika Nevalainen
050 410 8402
Maatalousmuseo Saran Ruokaseminaari @ Suomen maatalousmuseo Sarka

TERVETULOA Suomen maatalousmuseo Saran RUOKASEMINAARIIN ti 17.9.2019 klo 14.00–16.30

Tule keskustelemaan ruuan alkuperästä ja kotimaisuudesta! Mikä merkitys kotimaisella ruoalla ja ruoantuotannolla on vuonna 2019? Miten kuluttajat suhtautuvat kotimaiseen ruokaan ja mikä rooli paikalla on kuluttajien ruokavalinnoissa? Entä kuinka paljon kuluttajien tulisi saada tietää ruuan alkuperästä ja ovatko erilaiset pakkausmerkinnät paras ratkaisu tiedon välittämiseen?

Ruokaseminaari juhlistaa Sarka-museon Ruokamuseon ja Kotimaista, kotimaasta -näyttelyn avajaisia.

Paikka: Suomen maatalousmuseo Sarka, Vanhankirkontie 383, 32200 LOIMAA

Seminaarin ohjelma:
14.00 Seminaarin avaus: Sami Louekari, museojohtaja, Suomen maatalousmuseo Sarka
14.10 Anni-Mari Syväniemi, toiminnanjohtaja, Ruokatieto: Hyvää Suomesta – kautta aikojen
14.40 Marleena Tanhuanpää, johtaja, Elintarviketeollisuusliitto: Menestyvä elintarvikeala – hyvinvointia Suomelle
15.10 Tauko
15.20 Johanna Mattila, projektipäällikkö, Turun yliopiston Brahea-keskus: Suomalaiset arvostavat kotimaista ruokaa ja aitoja makuja
15.50 Satu Raussi, johtava asiantuntija, Eläinten hyvinvointikeskus, Luonnonvarakeskus: Tarvitaanko suomalaiselle eläintuotannolle hyvinvointimerkintää?
16.20 Seminaari päättyy

16.30 alkaen Puurobaari ja Ruokamuseon Kotimaista, Kotimaasta -näyttelyn AVAJAISET

Seminaari ja avajaiset ovat kaikille avoimia tilaisuuksia. Kutsua saa mielellään levittää eteenpäin!

Suomen maatalousmuseo Sarka on nyt myös RUOKAMUSEO! Sarka tarjoaa tapahtumia, näyttelyitä, tietoiskuja, opastuksia ja työpajoja, joissa pääsee pohtimaan, maistamaan, kokeilemaan ja muistelemaan ruokaa ja ruoantuotantoa. Ruokamuseossa selviää, mitä ennen syötiin sekä ruuan matka pellolta pöytään ennen, nyt ja huomenna. Ruokamuseo kannustaa pohtimaan ruokavalintoja ja niiden vaikutuksia.
Lisätietoja: https://www.sarka.fi/muuta/ruokamuseo/

Lisätietoja Ruokaseminaarista, näyttelyn avajaisista ja Ruokamuseosta:
projektisuunnittelija Laika Nevalainen, (02) 7637 7019, 050 410 8402, laika.nevalainen@sarka.fi, @PursuitofHome