Kiinamyllynkatu 10
Turku
Kasviproteiinien suosiminen vähentää hiilijalanjälkeä ja muita ympäristövaikutuksia, mutta miten saada kuluttajat suosimaan kasviproteiineja?
Tapahtumassa keskitytään ilmastotavoitteiden viestimiseen lounasruokailussa ja kuullaan myös kestävän kehityksen näkökulmia julkisissa hankinnoissa. Lisäksi käydään läpi millaisin keinoin annoksen hiilijalanjäljestä on viestitty. Hiilijalanjäljen ilmoittaminen voi olla yksi tekijä joka auttaa kuluttajia tekemään ympäristöystävällisiä valintoja. Lisäksi tuodaan esiin myös yhtenäisten standardien käyttöönottoa, jotta kestävien ratkaisujen käyttöönotto ja arviointi olisi helpompaa ja yhtenäisempää eri organisaatioiden välillä.
Tilaisuus järjestetään paikan päällä Turun Aistikattilassa sekä Zoomissa. Ilmoittaudu paikan päälle pe 12.5. mennessä ja zoomiin ma 15.5. mennessä
Ohjelma:
11.00-12.15 Lounas Aistikattilassa: Tarjolla Hiililounas-hankkeessa suunniteltuja annoksia
Pasi Kuronen, Liemi & Linssi
Luennot Zoomissa ja Aistikattilassa klo 12.15 alkaen
12.15 Vastuulliset julkiset hankinnat – tarkastelussa ilmastokestävät ruokapalvelut sekä tuotteiden hiilijalanjälki
Riikka Leskinen, toimialapäällikkö, Valonia
13.00 Miten saada kuluttajat suosimaan kasviproteiinia?
Jasmin Järvinen, Aisiantuntija, Gaia Consulting
14.00 Esimerkkejä hiilijalanjäljen ilmoittamisesta ruokalistalla
Kaija-Leena Kristola, projektisuunnittelija, Turun yliopisto
14.20 Yhdenmukaisen hiilijalanjälkitiedon tiedon jäljillä
Juha-Matti Katajajuuri, Erikoistutkija, Luonnonvarakeskus