Valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke ja maakunnalliset elintarvikealan kehittäjät kokosivat vuonna 2020 yhteistyössä maakunnittaisen Aitoja makuja -yritystilaston. Uuden tilaston mukaan Suomessa on 2 893 jalostavaa elintarvikeyritystä, joista 388 jalostaa myös luomua.
Varsinais-Suomessa jalostavia elintarvikeyrityksiä oli yhteensä 321 kappaletta, joista 50 jalosti myös luomua. Valtaosa (74%) yrityksistä oli kooltaan alle viisi henkilöä työllistäviä ja eniten yrityksiä (31%) toimi leipomoalalla.
![](https://xn--vs-lhiruoka-o8a.fi/wp-content/uploads/2020/12/Varsinais-Suomi_kokoluokittain-100-1024x576.jpg)
![](https://xn--vs-lhiruoka-o8a.fi/wp-content/uploads/2020/12/Varsinais-Suomi_toimialoittain-100-1024x576.jpg)
Tilastoon lasketaan mukaan sellaiset jalostavat elintarvikeyritykset, joiden liikevaihto on vähintään 10 000 euroa vuodessa. Edellinen yritystilasto koottiin vuonna 2017.
>> Valtakunnalliset yritystilastot Aitoja makuja -sivuilla