Artesaaniruoan SM-kilpailut järjestetään tänä vuonna jo 8. kertaa – nyt ensimmäisen kerran Lapissa arktisen artesaaniruoan teemalla 17–19. lokakuuta! Yleisö pääsee tutustumaan artesaanituotteisiin Syysmarkkinoilla 18.10.

Artesaaniruoalla tarkoitetaan käsityömäisin menetelmin valmistettua ruokaa, joka ei sisällä turhia lisäaineita. Tuotteissa käytettyjen raaka-aineiden tulee olla kotimaisia ja alkuperältään tunnettuja. Artesaaniruoka nostaa esille perinteisen ruoan, kehittää sen valmistustapoja ja luo innovatiivisia tuotteita.

Artesaaniruokakilpailu on tarkoitettu pienille ruoka-alan yrityksille, jotka jatkojalostavat elintarvikkeita paikallisista, kotimaisista raaka-aineista, käsityömäisesti ja ilman lisäaineita. Kilpailussa tuotteita arvioidaan kaikkiaan 11 eri kategoriassa, aina liha- ja kalatuotteista hilloihin, leipomotuotteisiin ja juomiin.

Kilpailutapahtuman ohessa on luvassa muun muassa yrittäjyyteen, elintarvikepakkaamiseen ja tuotteiden markkinointiin keskittyvä seminaari, Suuret Syysmarkkinat, artesaanituotteiden maistatuksia sekä kohtaamisia lähiruoasta kiinnostuneiden kanssa. Yleisö pääsee myös osallistumaan tuotteiden arviointiin äänestämällä vuoden parasta artesaaniruokapakkausta.

Arktisen teeman mukaisesti kilpailu on tänä vuonna avoin yrittäjille niin Suomesta kuin Pohjois-Ruotsista ja -Norjastakin.  Arktisuus on läsnä myös tuotteiden arvioinnissa, sillä tänä vuonna kilpailussa esitellään ainutkertainen Arktisen artesaaniruoan kategoria. Tässä kategoriassa kilpailevien tuotteiden tulee olla valmistettu arktisella alueella ensiluokkaisia, pohjoisia raaka-aineita hyödyntäen sekä arktista ruokakulttuuria kunnioittaen.

SM-kilpailut lisäävät artesaaniruokatuotteiden tunnettavuutta sekä vauhdittavat tuotteiden markkinointia ja myyntiä. Lisäksi kilpailu toimii yrityksille tuotteiden ja liiketoiminnan kehittämisen työkaluna.

Ohjelma, ilmoittautumislinkit ja muut lisätiedot löytyvät tapahtuman kotisivuilta ja Facebook-sivulta.

Tapahtuman järjestää Lapin ammattikorkeakoulu yhteistyössä Suomen Artesaaniruokayhdistyksen kanssa.

Lisätietoja:

Henna Kukkonen
henna.kukkonen@lapinamk.fi
+358 (0)40 585 2817