Kemiönsaaressa toteutetaan parhaillaan helppoa ja kätevää ennakkotilattavaa lähiruokakassia, jonka voi noutaa Kemiön keskustasta 17.-19.6. ja 25.-26.6. Pilotti toteutetaan yhteistyössä Uudenmaan ruoka Foodhubin kanssa, jotka ovat toteuttaneet ja kehittäneet tilausalustan, sekä koko foodhub -konseptin.  

MISTÄ RUOKA TULEE?

Ruoka tulee paikallisilta tiloilta, joiden tuottajat itse hinnoittelevat tuotteensa Kemiönsaaren Foodhubissa. Foodhub on läpinäkyvä digitaalinen myyntialusta, jossa kuluttaja näkee selkeästi tuottajan, Foodhubin ja verojen osuudet myyntihinnasta. Linkistä pääset tutustumaan uuteen lähiruokaoppaaseen, jossa esitellään Kemiönsaaren tuottajia ja heidän tuotteita. Sivuille avautuu 18.5. myös linkki Kemiönsaaren Foodhub-myyntialustaan.

Lue lisää: www.VisitKimitoön.fi/lähiruoka

MITEN PALVELU TOIMII?

1. VALITSE TUOTTEET JA MAKSA ENNAKKOON

Foodhubissa on tarjolla paikallisia sesonkituotteita suoraan Kemiönsaaren tiloilta. Valitse ja tilaa haluamasi tuotteet ja maksa ennakkoon. Maksutavaksi voit valita luottokortin, nettipankin tai mobile payn.

2. NOUDA TILAUS

Tilauksesi toimitetaan jakelupisteeseen, josta voit hakea sen sinulle sopivana ajankohtana. Joustava hakuaika helpottaa kiireistä arkea – voit vaikka kätevästi napata kassin matkalla mökille ja nauttia paikallisten tilojen tuotteista!

3. KOKKAA JA NAUTI

Hyvä ruoka perustuu laadukkaisiin raaka-aineisiin. Niistä on helppo luoda herkullisia aterioita niin arkeen kuin juhlaan. Foodhubin kautta voit nauttia satokauden huippuhetkistä yhdessä paikallisten tuottajien kanssa.

Ennakkotilattu ruokakassi on pilotti joka toteutetaan Lähiruokaa yhteistyössä -hankkeessa vuoden 2020 aikana. Hanketta rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020. Rahoitus on haettu Leader-ryhmä I samma båt – samassa veneessä kautta ja hanke toteutetaan Varsinais-Suomen ELY-keskuksen alueella.