Valtakunnallinen Lähiruokapäivä järjestetään 11.09.2021. Koko Suomen kattava tapahtuma tunnettiin aikaisempina vuosina nimellä Osta tilalta! -päivä.

Nyt päivään halutaan houkutella entistä laajemmalla kirjolla tekijöitä, siksi muuttui myös tapahtuman nimi.  Perinteisten maatilojen lisäksi Lähiruokapäivä sopii mainiosti esimerkiksi pienpanimoiden, juustoloiden, myllyjen ja muiden erikoistuneiden tuottajien esittäytymiselle. Mukaan on otettu tällä kertaa myös maaseudun elämysmatkailun tuottajat, elintarvikkeiden jatkojalostajat ja muut toimijat aina alueiden yhdistyskenttää myöten.

Osallistuneiden toimijoiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta tapahtuman kasvaessa ja kehittyessä. Viime vuonna ovensa avasi 199 yritystä ympäri Suomea. Pistetäänkö jälleen paremmaksi?

Maanviljelijät ja ruuantuottajat sanovat joskus tuntevansa, että kuluttajilta on vähän unohtunut se, mistä ravinto tulee. Nyt olisi hyvä mahdollisuus viedä sitä viestiä kuluttajille ja herätellä suomalaisia lähiruuan ja palveluiden pariin. Kotimainen ammattitaito, työ ja raaka-aineet ovat kaikille ylpeyden aihe!

Lähiruokapäivään voi ilmoittautua osoitteessa www.ostatilalta.fi ja jatkossa myös osoitteessa www.lähiruokapäivä.fi

Lisätietoja: Heidi Kohtala, Maaseutuverkostopalvelut, heidi.kohtala@ruokavirasto.fi, +358 29 520 4309