Onneksi on ohra -reseptikilpailun finaali järjestettiin tiistaina 8.6.2021 Turun Logomossa ja finaaliin asti selvisivät ohrablinit, ohrabrownie, ohralasagne, mustikka-ohra-kermaherkku, lihapiirakka ohra-lammastäytteellä ja ohra-kebab-kasviswokki. Kilpailun voittajaksi valittiin Ohra à la Finland eli mustikka-ohra-kermaherkku, reseptin suunnitteli Sari Wikman. Hopealle sijoittui Mirja Junkola ohralasagne-reseptillä ja kolmanneksi Iida Litmanen ohrabrowniella.

Tuomaristo kommentoi voittajareseptiä muun muassa seuraavasti:

’Hyvä yhdistelmä, mustikka ja ohra sopivat hienosti yhteen, makujen harmoniaa!’

’Tämä resepti sopii moniin keittiöihin, koska resepti on helppo.’

’Hieno tapa jatkojalostaa ohrapuuroa.’

Onneksi on ohra -reseptikilpailun tavoitteena oli löytää innostavia käyttötapoja ohran hyödyntämiseen kotikeittiöissä ja nostaa sen arvostusta herkullisena ja kestävänä suomalaisena raaka-aineena. Kilpailuun lähetettiin yli 40 erilaista reseptiä, joissa ohra oli pääosassa. Mukana oli useita herkullisia, luovia, moderneja sekä perinteisiä ohrareseptejä tähän hetkeen päivitettynä. Tuomaristo valitsi voittajan maistelun perusteella. Tuomaristossa työskentelivät ruoka-alan uranuurtaja Aki Wahlman (pj), keittiömestari Riikka Mantila, Oili Vainio Laitilan Kulttuurin Tuki ry:stä, viljelijä Riitta Metsola ja Perinnepadan Päivi Lehtonen. Kilpailun voittaja Sari Wikman sai palkinnoksi ohrapitoisen elämysillan kahdelle.

Onneksi on ohra -kampanjan takana on Laitilan Kulttuurin Tuki ry. Kampanja nostaa esille kotimaisen ohran arvostusta erilaisten tempausten kautta.

>> Onneksi on OHRA -sivu Facebookissa