Mistä ruoka tulee? Mitä lehmät syövät? Haiseeko sika pahalle? Miltä tuntuu hevosen turpa kämmentä vasten? Mitä muuta kuin ruokaa maaseudulla tuotetaan? Millaisia yrityksiä sieltä löytyy?

Muun muassa näihin kysymyksiin voit saada vastauksen valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumissa ympäri Suomen 11.9.2021! Tutustu yli 200 ilmoittautuneeseen kohteeseen!

Lähiruokapäivä jatkaa siitä, mihin viitenä aiempana vuotena järjestetty Osta tilalta -päivä jäi: se kutsuu ihmisiä tutustumaan lähiseutunsa toimijoihin entistäkin laajemmalla skaalalla. Mukaan ilmoittautunut joukko on ilahduttavan laaja: mukana on niin perinteisiä ruoantuottajia kuin muitakin maaseudun toimijoita, kuten matkailu- ja elämysyrityksiä, elintarvikkeiden jatkojalostajia, sekä maaseudun yhdistyksiä.

Tervetuloa viettämään koko Suomen juhlapäivää, joka on omistettu kotimaiselle ruoantuotannolle ja maaseudulle!

Mikä on Lähiruokapäivä?

Lähiruokapäivän aikana voit tutustua maaseudun toimijoihin “pintaa syvemmältä”, sekä ostaa tuoreita raaka-aineita tai valmiiksi jalostettuja tuotteita suoraan tekijöiltä itseltään. Moni osallistuva yritys antaa myös kävijöille mahdollisuuden tutustua paikan eläimiin, koneisiin ja pihapiiriin.

Mukaan voi myös ilmoittautua omalla tapahtumalla tapahtumapäivään saakka.

Lisätietoja: Heidi Kohtala, Maaseutuverkostopalvelut, heidi.kohtala@ruokavirasto.fi, 050 5240318