Tulevaisuuden Kehitystarpeet Varsinaissuomalaisessa ruokaketjussa eli TuKeVa -hanke on tehnyt mittavan kartoitustyön varsinaissuomalaisten ruokaketjun yritysten parissa. Vuoden 2021 aikana tehtiin reilu 160 yrityshaastattelua, joiden tavoitteena oli selvittää alueen ruokaketjun yritysten tulevaisuudennäkymät ja kehittämistarpeet ja -toiveet. Haastatteluiden pohjalta koottiin SWOT -yhteenvetoraportit sekä maakunta- että seutukuntatasolla.
Infotilaisuudessa esitellään yrityshaastatteluiden ja SWOT -yhteenvetojen keskeisimpiä tuloksia ja keskustellaan siitä, miten näihin havaintoihin pystyttäisiin eri toimijatasoilla vastaamaan.
Webinaari järjestetään etäyhteyksin zoomin välityksellä. Ilmoittautuminen 31.1. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/FEDCDF438E86AE05
Ohjelma
13:00 Tervetuloa ja hankkeen esittely Johanna Mattila, Turun yliopiston Brahea-keskus
13:10 Varsinais-Suomen ruokaketjun tulevaisuudennäkymät Johanna Mattila, Turun yliopiston Brahea-keskus
13:40 Varsinais-Suomen seutukuntien ruokaketjun yritysten erityispiirteet ja keskeisimmät kehittämistarpeet
(10 min/seutukunta)
– Turunmaa, Margot Wikström Paraisten kaupunki ja Jonas Bergström Kemiönsaaren kunta
– Vakka-Suomi, Mirja Junkola Ukipolis Oy
– Loimaan seutu, Mertsi Töttölä Ammattiopisto ja lukio Novida
– Salon seutu, Hilkka Halla Yrityssalo Oy
– Turun seutu, Johanna Mattila Turun yliopiston Brahea-keskus
Keskustelua
TuKeVa -hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014-2020 ja sitä rahoittavat Varsinais-Suomen ELY-keskus (80 %) ja hankkeen toteuttajat (20 %).