Ton-ton-seminaari antoi vastauksia ja mahdollisuuksia ammattikeittiöiden arjen haasteisiin

Varsinais-Suomen ruokaketjun koordinaatiohankeen Loimaan osatoteutus järjesti 13. helmikuuta 2024 Ton-ton seminaarin Loimaalla Sarka-museossa.

Seminaari käsitteli erilaisia erityisruokavalioita ja niiden entistä vahvempaa huomioimista ammattikeittiöiden työssä. Esimerkiksi gluteeniton, maidoton, kananmunaton, jauhoton ja muut erityistarpeet vaativat entistä enemmän oman toiminnan kehittämistä keittiöissä. Seminaariohjelma valmisteltiin myös ottaen huomioon Valtion ravitsemusneuvottelukunnan (VRN) laatimat kansalliset ravitsemussuositukset, jotka perustuvat pohjoismaiden yhteiseen 2023 valmistuneeseen tutkimukseen.

Katso Ton-ton-seminaarin tallenne Sarka-museosta 13.2.2024. Tallenne on näkyvillä 14.3.2024 saakka.

Pöytyän ruokapalveluiden matka kohti keskuskeittiötä ja ruokapalvelut tänään

Ton-ton-seminaarin aikana esitettiin ensimmäisen kerran myös Pöytyän kunnan ruokapalveluista tehty video. Video kertoo Pöytyän kunnan ruokapalveluiden järjestämisestä, dieettiruokien tuomista haasteista sekä siitä, miten ne tehdään nykyaikaisesti ja tehokkaasti.

Keskuskeittiön sisälle on tehty erillinen dieettikeittiö, jossa on kylmä- ja varastotilat sekä uunit ja hella erityisruokavalioiden tarpeisiin. Keskuskeittiössä on neljä kokkia, jotka työskentelevät viikon kerrallaan dieettikokkina.

Katso video!

Novidan Media-alan työryhmä kuvaus ja editointi:
Jemina Ylenius
Pang Khunrongram
Sami Ala-Kleme
Niko Kotiranta

Musiikki: Riku Tuominen
Käsikirjoitus ja ohjaus: Mertsi Töttölä