Tilaisuuksien ja tapahtumien esitysten ja esitysmateriaalien arkisto. Etsi tilaisuus vuodelta:
Vuosi 2019
Lähiruokaa Turusta
-mistä sitä löydän ja miten voin itse osallistua ruoan tuotantoon?
Tervetuloa Johanna Mattila, Turun yliopisto
REKO Mari Rintala, Turun REKO ylläpitäjä
Mehiläispesän sato-osuuden hankinta_susanna_katajainen Susanna Katajaine, Wanha Liesniemi
Vuokraa oma omenapuu Jaakko Savela, Ammattiopisto Livia
KAUPUNKIVILJELY 2019, studio – Villit viljelijät Mari Helin, Turun kaupunki
4H_kaupunkiviljely Paula Harjamäki, Turun 4H-yhdistys
Jakamistalous – uusia mahdollisuuksia elintarvikealalle 7.2.2019
Johanna Mattila, Turun yliopisto: Jakamistalous
Olli Repo, Uudenmaan ruoka & Herttoniemen ruokaosuuskunta: Mikä on Uudenmaan ruoka ja miten se toimii?
Henrik Creutz, Malmgårdin kartano: Miten Uudenmaan ruoka toimii maatalousyrittäjän näkökulmasta?
Rikard Korkman, Råbäck gård: Oma omenapuu -konsepti
Susanna Katajainen, Wanha Liesniemi: Käytännön kokemuksia mehiläispesäosuuksien myynnistä
Jaakko Savela, Ammattiopisto Livia: Omenapuiden ja pensasmustikoiden vuokraus Liviassa
Markus Suomi, Humak: Joukkorahoitus, miten se toimii?
Kimmo Jokinen, Luomu Invest Oy: Kokemuksia joukkorahoitusprosessista
Vuosi 2018
Herkkuja ja elämyksiä lampaasta 12.9.2018
Anne Kalliomäki, Tarinakone: Miten rakennan turisteja kiinnostavan brändin omista tuotteistani ja palveluistani?
Anu Tuomola: Ikiaikainen, moderni lammas
Elintarvikealan kiertotaloustilaisuus 24.4.2018
Santeri Sulo, PS Processing Oy: PS Processing Oy – Uusi elämä Styroxille
Jouni T. Laine, Clewer Oy: Clewer – Clean Water
Jaana Suksi, Rauman kaupungin jäte- ja kiertotalousjärjestelmä: Rauman kaupungin jäte- ja kiertotalousjärjestelmä
Tuula Raukola, Prizztech Oy: Kestävä kehitys ja kiertotalous pk-yrityksissä
Pekka Maijala, Pyhäjärvi-instituutti: Kiertotaloustori
Ruokayrittäjän Talvipäivät 1.-2.2.2018
Matti Minkkinen, Turun yliopisto: Suurista haasteista toivottavaan tulevaisuuteen – ruokaturva 2040
Lauri Reuter: Teknologia muuttaa ruoan
Tuomas Mäkilä, Turun yliopisto: Bittejä pöytään – lisäelämyksiä ruokailuun digitaalisen teknologian avulla
Juha-Matti Katajajuuri, Luonnonvarakeskus: Ympäristön merkitys ruoan tuotannossa Suomessa
Pasi Kuronen, Kaks kokkii: Lähiruoan rooli tulevaisuuden ruokailun murroksessa
Jouko Riihimäki, Jalofoods: Jalotofu – Jalofoods
Sosiaalinen media markkinoinnin työkaluna 16.1.2018
Tanja Uusitalo, Puro: Sosiaalinen media markkinoinnin työkaluna
Elintarvikeyrittäjän ensiaskeleet 16.1.2018
Markku Alm, Varsinais-Suomen ELY-keskus: Manner-Suomen maaseutuohjelma 2014–2020 yritystuet
Leena Erälinna, Turun yliopisto: Uusia jakelukanavia perinteisten rinnalle
Paula Achrén: Paula Achrénin puutarha
Vuosi 2017
Asiakaslähtöinen tuotekehitys 9.11.2017
Marika Kilpivuori: Tuotekehitys ja yrityksen laatujärjestelmä
Heikki Aro, Turku AMK: Palvelumme elintarvikeyrityksille
Mari Sandell, Turun yliopisto: Aistit tuoteinnovaatioiden kehitystyössä
Jussi Moisio, Arter Oy: Toiminnan kehittäminen Lean periaatteiden mukaan
Jari Lehmusvaara: Asiakaslähtöinen tuotekehitys
Miten sen teimme? 26.10.2017
Markus Suomi, Humak: Joukkorahoitusmahdollisuudet
Kaarlo Luostarinen, OP Yrityspankki Oyj: OP Joukkorahoitus – Pankin tarjoama alusta joukkorahoitukseen
Fotoniikan mahdollisuudet ruokateollisuudelle 10.10.2017
Juha Purmonen, Photonics Finland: Fotoniikan mahdollisuudet ruokateollisuuteen
Jarkko Antila, Spectral Engines Oy: Sensing solutions from smart farming to consumer applications – measuring nutritional values using spectral sensors
Esko Herrala, Specim Oy: Spektrimittaukset ruokateollisuuden tarpeisiin
Slava Vanykov, HyacinthLUX Oy: Disinfection, sterilization and decontamination in Food industry
Minustako elintarvike- ja/tai majoitusyrittäjä? 11.5.2017
James Simpson, Paraisten kaupunki: St Olav Waterway – Pyhän Olavin merireitti
Eva Sjöman, Ympäristöterveys Paraisten toimipiste: Bestämmelser & anvisningar för livsmedelslokaler ja Evira: Ulkomyyntiohje
Carita Back, Ympäristöterveys Paraisten toimipiste: Majoitukseen liittyvä lainsäädäntö ja ohjaus
Johanna Mattila, Turun yliopisto: Elintarvikelainsäädännön helpotukset
FUTURE 2025: Innovations Go! -työpaja – uusien tuotekonseptien suunnittelu 25.4.2017
Työpajan videointi:
Lilja Ojansivu: Tervetuloa Future 2025 – INNOVATIONS GO! -työpajaan kehittämään vientituotteita
Terhi Pohjanheimo, Turun yliopisto: Tuotekehityshavaintoja II | Puheenvuoron kohta videoinnissa
Vientiyrityksille palveluja tuottavien asiantuntijoiden esittelyn kohta videoinnissa
FUTURE 2025: Ideaflow -työpajamatkan tulosten purku & tuotteiden ideointi 4.4. 2017
Työpajan videointi:
Lilja Ojansivu: Tervetuloa Future 2025 – IDEAFLOW -työpajaan kehittämään vientituotteita
Rita Smalley ja Pikke Kontio-Blunt, Small and Blunt Consulting: Tärkeimpiä oppeja matkalta 20. – 22.3.2017 | Puheenvuoron kohta videoinnissa
Terhi Pohjanheimo, Turun yliopisto: Tuotekehityshavaintoja | Puheenvuoron kohta videoinnissa
Jukka-Pekka Inkinen, Fennopromo: Tuotekehityksen tulevaisuuden trendit – U.K. -katsaus | Puheenvuoron kohta videoinnissa
Puheenvuoron ”Jukka-Pekka Inkinen, Fennopromo: Matkadokkari Lontoosta” kohta videoinnissa
FUTURE 2025: Intro-työpaja – tulevaisuuden kuluttaja ja Lontoon-matkalle valmistautuminen 13.3.2017
Finnish Food Innovations –ohjelman ja Innotori-projektin ja Innoplan-työkirjan esittely
Johanna Tanhuanpää, Invenire: Asiakkaamme maailmalla v.2025 – Muuttuvat asiakastarpeet ja uudet tuoteratkaisut
Leena Jokinen, Turun yliopisto: Liiketoiminnan uudet mahdollisuudet
Pirjo Kontio-Blunt: UK:n markkina näyttää suuntaa -videointi:
Minustako elintarvike-/matkailuyrittäjä? 1.3.2017
Eva Sjöman, Ympäristöterveys Paraisten toimipiste: Bestämmelser & anvisningar för livsmedelslokaler
Knut Lehtinen: Egentliga Finlands räddningsverk
Johanna Mattila, Turun yliopisto: Elintarvikelainsäädännön helpotukset
Minusta elintarvikeyrittäjä? 28.2.2017
Leena Erälinna, Turun yliopisto: Mitä asiakkaat odottavat elintarvikealan yritykseltä?
Simo Larmo, Birkkalan tila: Birkkalan tila
Johanna Mattila, Turun yliopisto: Starttipaketti elintarvikelainsäädäntöön: mitä, miksi, milloin ja miten?
Turun yliopisto: Omavalvontasuunnitelma ja pakkausmerkinnät
Viennistä virtaa elintarvikeyritykseen 9.2.2017
Harri Kiviluote: Elintarvikeviennin perusteet | Puheenvuoron videointi:
Pekka Hanhirova: Viennistä virtaa elintarvikeyritykseen – Elintarvikeviennin perusteet | Puheenvuoron videointi:
Jaana Kotro, Luonnonvarakeskus: Arktisuus elintarvikeviennin kärkenä -videointi:
Niko Honkanen, Kotipellon puutarha: Varsinaissuomalaiset yrtit ja syötävät kukat Hong Kongin markkinoilla -videointi:
Tulevaisuuden ruokaketjun osaamistarpeet 25.1.2017
Maria Höyssä, Turun yliopisto: Lihan himo vai pavun lumo? Ennakointitietoa ravinneristiriidasta ja sen ratkaisumahdollisuuksista
pelloilla ja pöydässä
Leena Erälinna, Turun yliopisto: Asiakaslähtöisyyden ja sosiaalisen pääoman hyödyntäminen elintarvikeliikealan toiminnassa
Outi Parikka, Evira: Elintarviketurvallisuudessa korostuu toimijan vastuu
Vuosi 2016
Vad producera nästa år? Mitä tuottaa ensi vuonna? 21.11.2016
Margot Wikström: Vad producera nästa år? Mitä tuottaa ensi vuonna?
Micaela Ström, NSL: EkoNu! För Ekobranschen i Svenskfinland
Mervi Louhivaara, Turun yliopisto: Tuotekortti
Johanna Mattila, Turun yliopisto: Lainsäädännön keskeiset asiat – De centrala frågorna inom lagstiftningen
INNOstu pakkauksista 31.10.2016
Kirsi Mikkonen, Helsingin yliopisto: Biopohjaiset elintarvikepakkaukset
Asko Heinonen, Satatuote: Moduulituotteet ja kehitys
Maaseudun yritysrahoitus investointeihin -info 16.6.2016
Leader: Ykkösakseli
Markku Alm: Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014-2020 yritysrahoitus investointeihin
Innovaatioiden kaupallistaminen 31.5.2016
Jarmo Oksanen, Satamaito: Innotori – Asiakaslähtöinen tuotekehitys
Hanna Pere, Apetit Ruoka Oy: Särkeä – siinä on järkeä – Innotori-innovaatioiden kaupallistaminen
Laura Forsman, Turun yliopisto: Asiakkaiden osallistaminen on innovaation paras lanseeraus
Innotori kick-off 20.4.2016
INNOTORI – pienten ja keskisuurten ruokaketjun yritysten innovaatiotoiminnan vauhdittajana
Plantui: Asiakaslähtöisyys tuotekehityksen driverina
Raisioaqua: Case Benella
Lisa Savola, Munax Oy: Munax Oy – Välipalalla on väliä
Ossi Paakki, Finnamyl Oy: Finnamyl – Sivuvirrat hyötykäyttöön
Hunajayhtymä Oy: Suomen pohjoinen ulottuvuus etu Aasian markkinoilla – case hunaja
Starcke Oy: Kuluttaja odottaa saavansa entistä puhuttelevampia pakkauksia – Erilaistu pakkauksilla
Elintarvikealan yrittäjien ja HoReCa -toimijoiden verkostoitumistreffit 19.4.2016
Mari Mäenpää, ProAgria Länsi-Suomi: Miten kuluttajainformaatioasetus vaikuttaa HoReCa –toimijoiden arkeen?
Johanna Mattila, Turun yliopisto: Elintarvikelainsäädäntöä helpotetaan – mitä tämä tarkoittaa lähiruokatuotteita käyttävän ravintolan näkökulmasta?
Tiina Hokuni, Vallan Maukas: Vallan Maukas
Tutustumismatka Kimmon Vihannes Oy 6.4.2016
Birgitta Parikka: Från skolmat till Heimlaga
Hanna-Maija Väisänen, Helsingin yliopisto: Asiakaslähtöisesti ja yhteistyössä julkiseen keittiöön
HoReCa-tukkukauppa lähiruoan kasvun veturina 18.2.2016
Päivi Töyli, Turun yliopisto: Miten toimin HoReCa-tukkujen kanssa -täsmäopas
Kespro: Parhaat hankintaratkaisut
Lähiruokatukut LähiPuoti Remes Oy ja Lähipuoti Pessi Oy
Jukka Rintala: Meira Nova
Elintarvikeiltapäivät 2016
Johanna Mattila, Turun yliopisto: Suoramyynti ja vähäriskinen toiminta – mahdollisuuksien maailma
Mervi Louhivaara, Turun yliopisto: Omavalvontasuunnitelma