Turku Aperitivo -viikko tuo Välimerenmaista tutun Aperitivo-kulttuurin Turkuun 5.-12.6.2023! Turku Aperitivo -viikko on täydellinen tilaisuus tutustua Turun monipuoliseen ravintolatarjontaan ja […]
Suomalaisen alkukesän odotetuin herkku, varhaisperuna, saa tänä vuonna ensimmäistä kertaa oman juhlapäivän. Varhaisperunapäivää juhlistetaan jatkossa joka vuosi 15. kesäkuuta. Varhaisperuna […]
Den finska försommarens mest efterlängtade delikatess, nypotatisen, får i år för första gången en egen festdag. Nypotatisdagen firas i fortsättningen […]
Turun kaupunki kilpailuttaa ruokaperustaisia elämyspalvelujen kokeiluja. Kilpailutuksen kautta etsitään uudenlaisia ideoita ruokaelämyksistä, joissa yhdistetään monialaisen toimijaverkoston osaamista ja tuodaan esille […]
Helsingin Messukeskuksessa järjestetyt MATKA 2023 -messut ovat alan suurimmat messut Pohjois-Euroopassa. Varsinais-Suomesta järjestettiin matka messuille alueen ruoka- ja matkailurityksille 19.1.2023. […]
Egentliga Finland är det viktigaste produktionsområdet för livsmedel i hela Finland. Till matkedjan räknas lantbruk och fiske, tillverkning av livsmedel […]
Pienistä elintarvikeyrityksistä suuri osa kuljettaa tuotteitaan itse. Se on paitsi aikaa vievää, niin myös aito kustannuserä. Joskus kuljettaminen olisikin hyödyllisempää […]
Varsinais-Suomesta löytyy mitä herkullisimpia paikallisia tuotteita aina artesaanileipätuotteista luomuhunajaan ja kasviproteiineista kaninlihaan. Pääsiäisenä avautuva Laari Lähiruokapiste mahdollistaa näiden ja monen […]
Kuluttajien lähiruoan ostokäyttäytymiseen vaikuttavat arvot, asenteet ja mieltymykset. Näiden arvojen ymmärtäminen ja hyödyntäminen lähiruokayrityksen markkinoinnissa, tarinan kerronnassa sekä asiakkaiden kohtaamisessa […]
Tulevaisuuden Kehitystarpeet Varsinaissuomalaisessa ruokaketjussa hanke (TuKeVa) toteutti vuoden 2021 aikana yli 160 ruokaketjun yritysten syvähaastattelua Varsinais-Suomen alueella. Haastatteluiden perusteella selvitettiin […]
15.1.2021- 15.2 2021 järjestetyn avoimen Onneksi on ohra -reseptikisan tarkoituksena oli löytää innostavia tapoja käyttää ohraa ruoanvalmistuksessa kotikeittiöissä ja nostaa […]
Food Hub – elämystori on uudenlainen siirrettävä lähi- ja luomuruokatuotteiden myynti- ja jakelukanava, joka tuo paikalliset elintarvikkeet ja elämyspalvelut, kuten […]
Onneksi on ohra -reseptikilpailun finaali järjestettiin tiistaina 8.6.2021 Turun Logomossa ja finaaliin asti selvisivät ohrablinit, ohrabrownie, ohralasagne, mustikka-ohra-kermaherkku, lihapiirakka ohra-lammastäytteellä […]
Valtakunnallinen Lähiruokapäivä järjestetään 11.09.2021. Koko Suomen kattava tapahtuma tunnettiin aikaisempina vuosina nimellä Osta tilalta! -päivä. Nyt päivään halutaan houkutella entistä […]
Versot ovat pieniä, ympärivuotisesti kasvatettavia siementaimia, joiden ravintoarvot ovat huomattavasti vastaavaa täysikokoista kasvia korkeammat. Makunsa puolesta versot ovat miellyttäviä ja […]
Ruokaketjun toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa. Markkinoiden kasvava kuluttajavetoisuus, uusien teknologioiden vyöry alalle sekä ilmastonmuutos ja pandemia ovat esimerkkejä tällaisista muutoksista. […]
Laitilan Kulttuurin tuki ry, Kuluttajat ruokaTalouden keskiössä -hanke ja Vastuullista proteiinia pöytään -hanke järjestävät reseptikilpailun ohraresepteille. Kilpailun sponsoreina toimivat Laitilan […]
Valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke ja maakunnalliset elintarvikealan kehittäjät kokosivat vuonna 2020 yhteistyössä maakunnittaisen Aitoja makuja -yritystilaston. Uuden tilaston mukaan Suomessa on […]
Varsinais-Suomen liitto on tilannut Gaia Consultingilta selvityksen Lounais-Suomen mahdollisuudet proteiinikasvien viljelyyn ja jalostukseen. >> Tutustu selvitykseen (pdf) Selvityksessä tarkastellaan kolmea […]
Luomumpi Varsinais-Suomi -tiedonvälityshanke on julkaissut uuden tilastokoosteen maakunnan luomutuotannosta. Julkaisu koskee pääasiassa vuotta 2019, mutta mukana on myös ennakkotietoja vuodesta […]
Jyväskylän ammattikorkeakoulu käynnisti maa- ja metsätalousministeriön toimeksiannosta aiemmin maaliskuussa kyselyn, jonka tarkoituksena on selvittää lähiruokayritysten menneiden vuosien kehityskulkuja, nykytilaa ja […]
Kesäkuussa aloittanut Kemiönsaaren ruoka foodhub tarjoaa laadukkaita lähituotteita kuluttajille helposti Kemiön keskustasta haettuna. Kyseessä on kesällä 2020 toimiva pilotti, jossa kuluttajat ostavat lähituotteet netistä ja hakevat ne noutopisteeltä sovittuina noutopäivinä.
Elintarvikelain kokonaisuudistusta on valmisteltu jo pitkään. Merkittävin uudistuksen tavoite on lakipaketin selkeyttäminen, vaikuttavuuden lisääminen sekä yhtenäistäminen EU-lainsäädännön terminologian kanssa. Turun […]
Harkitsetko oman verkkokaupan perustamista? Verkkokaupan perustaminen mahdollistaa uuden tavan myydä, palvella asiakkaita ja tavoittaa uusia asiakkaita. Myyntipisteen perustaminen verkkoon edellyttää […]
Kemiönsaaressa toteutetaan parhaillaan helppoa ja kätevää ennakkotilattavaa lähiruokakassia, jonka voi noutaa Kemiön keskustasta 17.-19.6. ja 25.-26.6. Pilotti toteutetaan yhteistyössä Uudenmaan […]