Skip to main content
  • vs-lähiruoka.fi
  • Tapahtumakalenteri
  • Tietopankki
    • Esitysmateriaalit
    • Oppaat & julkaisut
  • Ruokaketju
  • Hankkeet
  • Ota yhteyttä
  • På svenska
    • Databank
  1. Home
  2. Uutisarkisto

Uutisarkisto

  • Yrittäjien verkostoitumismatka MATKA 2023 -messuille27.1.2023
    Helsingin Messukeskuksessa järjestetyt MATKA 2023 -messut ovat alan suurimmat messut Pohjois-Euroopassa. Varsinais-Suomesta järjestettiin matka messuille alueen ruoka- ja matkailurityksille 19.1.2023. […]
  • Projekt TuKeVa: Logistikkostnader för små matföretag22.11.2022
    Egentliga Finland är det viktigaste produktionsområdet för livsmedel i hela Finland. Till matkedjan räknas lantbruk och fiske, tillverkning av livsmedel […]
  • Laskurin tehneet opiskelijat
    Pienten elintarvikeyritysten logistiikkakustannusten hallintaan tehtiin laskuri5.5.2022
    Pienistä elintarvikeyrityksistä suuri osa kuljettaa tuotteitaan itse. Se on paitsi aikaa vievää, niin myös aito kustannuserä. Joskus kuljettaminen olisikin hyödyllisempää […]
  • Kaksi naista ohittaa toisensa Laari Lähiruokapisteen kontilla
    Pääsiäisenä aukeava Laari Lähiruokapiste on lähiruoan uusi ostopaikka keskellä Turkua6.4.2022
    Varsinais-Suomesta löytyy mitä herkullisimpia paikallisia tuotteita aina artesaanileipätuotteista luomuhunajaan ja kasviproteiineista kaninlihaan. Pääsiäisenä avautuva Laari Lähiruokapiste mahdollistaa näiden ja monen […]
  • Lähiruoan argumenttipankki tuotteistuksen ja markkinoinnin apuna2.3.2022
    Kuluttajien lähiruoan ostokäyttäytymiseen vaikuttavat arvot, asenteet ja mieltymykset. Näiden arvojen ymmärtäminen ja hyödyntäminen lähiruokayrityksen markkinoinnissa, tarinan kerronnassa sekä asiakkaiden kohtaamisessa […]
  • TUKEVA-hanke kokosi Varsinais-Suomen ruokaketjun SWOT-yhteenvetoraportit sekä maakunta- että seutukuntatasolla2.2.2022
    Tulevaisuuden Kehitystarpeet Varsinaissuomalaisessa ruokaketjussa hanke (TuKeVa) toteutti vuoden 2021 aikana yli 160 ruokaketjun yritysten syvähaastattelua Varsinais-Suomen alueella. Haastatteluiden perusteella selvitettiin […]
  • Onneksi on ohra! -reseptikilpailun reseptit yksissä kansissa1.12.2021
    15.1.2021- 15.2 2021 järjestetyn avoimen Onneksi on ohra -reseptikisan tarkoituksena oli löytää innostavia tapoja käyttää ohraa ruoanvalmistuksessa kotikeittiöissä ja nostaa […]
  • Food Hub -elämystori tuo lähiruokatuotteet ja ruokaelämykset turkulaisten ulottuville1.10.2021
    Food Hub – elämystori on uudenlainen siirrettävä lähi- ja luomuruokatuotteiden myynti- ja jakelukanava, joka tuo paikalliset elintarvikkeet ja elämyspalvelut, kuten […]
  • Tee makumatka maalle Lähiruokapäivänä 11. syyskuuta 2021!3.9.2021
    Mistä ruoka tulee? Mitä lehmät syövät? Haiseeko sika pahalle? Miltä tuntuu hevosen turpa kämmentä vasten? Mitä muuta kuin ruokaa maaseudulla […]
  • Onneksi on ohra -reseptikilpailun voittaja on Sari Wikman ja Ohra à la Finland10.6.2021
    Onneksi on ohra -reseptikilpailun finaali järjestettiin tiistaina 8.6.2021 Turun Logomossa ja finaaliin asti selvisivät ohrablinit, ohrabrownie, ohralasagne, mustikka-ohra-kermaherkku, lihapiirakka ohra-lammastäytteellä […]
  • Ruokamatkamuistoja Turusta! Kesätori 7.-20. kesäkuuta28.5.2021
    Suuntaako kesäinen lähimatka Turun museoihin, tai päättyykö Saariston rengasreittiretki Aurajoen rantaan? Suuntaa reissulla käväisemään Kesätorilla! Musta ja salmiakkinen nokipoikasinappi, käsintehdyt […]
  • Lähiruokapäivä 11.9.2021 hakee osallistujia6.5.2021
    Valtakunnallinen Lähiruokapäivä järjestetään 11.09.2021. Koko Suomen kattava tapahtuma tunnettiin aikaisempina vuosina nimellä Osta tilalta! -päivä. Nyt päivään halutaan houkutella entistä […]
  • Voimaversot-hanke etsii yhteistyökumppaneiksi jalostavia elintarvikealan yrityksiä!8.4.2021
    Versot ovat pieniä, ympärivuotisesti kasvatettavia siementaimia, joiden ravintoarvot ovat huomattavasti vastaavaa täysikokoista kasvia korkeammat. Makunsa puolesta versot ovat miellyttäviä ja […]
  • Kuvituskuva: Peltomaisema
    Tulevaisuuden Kehitystarpeet Varsinaissuomalaisessa ruokaketjussa -hankkeessa (TuKeVa) selvitetään Varsinais-Suomen ruokaketjun kehitystarpeita22.1.2021
    Ruokaketjun toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa. Markkinoiden kasvava kuluttajavetoisuus, uusien teknologioiden vyöry alalle sekä ilmastonmuutos ja pandemia ovat esimerkkejä tällaisista muutoksista. […]
  • Kuvituskuva: Ohrapuuro
    Onneksi on ohra -reseptikilpailu 15.1. – 15.2.202115.1.2021
    Laitilan Kulttuurin tuki ry, Kuluttajat ruokaTalouden keskiössä -hanke ja Vastuullista proteiinia pöytään -hanke järjestävät reseptikilpailun ohraresepteille. Kilpailun sponsoreina toimivat Laitilan […]
  • Aitoja makuja yritystilasto 2020 julkaistu: Varsinais-Suomen luvut9.12.2020
    Valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke ja maakunnalliset elintarvikealan kehittäjät kokosivat vuonna 2020 yhteistyössä maakunnittaisen Aitoja makuja -yritystilaston. Uuden tilaston mukaan Suomessa on […]
  • Kuvituskuva, jossa elintarvikekiertoa kuvaava logo ja kasvillisuutta.
    Selvitys proteiinikasvien viljelystä ja jalostuksesta Lounais-Suomessa26.11.2020
    Varsinais-Suomen liitto on tilannut Gaia Consultingilta selvityksen Lounais-Suomen mahdollisuudet proteiinikasvien viljelyyn ja jalostukseen. >> Tutustu selvitykseen (pdf) Selvityksessä tarkastellaan kolmea […]
  • Kuvituskuva, raportin kansilehti
    Luomuala kasvoi taas vuonna 2019 Varsinais-Suomessa20.10.2020
    Luomumpi Varsinais-Suomi -tiedonvälityshanke on julkaissut uuden tilastokoosteen maakunnan luomutuotannosta. Julkaisu koskee pääasiassa vuotta 2019, mutta mukana on myös ennakkotietoja vuodesta […]
  • Kuvituskuva. Leipuri siirtää leipiä uunista jäähtymään.
    Elintarvikealan toimintaympäristötutkimuksen kyselyn vastausaikaa on jatkettu lokakuun loppuun9.10.2020
    Jyväskylän ammattikorkeakoulu käynnisti maa- ja metsätalousministeriön toimeksiannosta aiemmin maaliskuussa kyselyn, jonka tarkoituksena on selvittää lähiruokayritysten menneiden vuosien kehityskulkuja, nykytilaa ja […]
  • Lähellä tuotetut raakamakkarat, tuoreet mansikat ja kombuchan saa kätevästi yhdestä paikkaa uuden Kemiönsaaren ruoka foodhubin avulla3.7.2020
    Kesäkuussa aloittanut Kemiönsaaren ruoka foodhub tarjoaa laadukkaita lähituotteita kuluttajille helposti Kemiön keskustasta haettuna. Kyseessä on kesällä 2020 toimiva pilotti, jossa kuluttajat ostavat lähituotteet netistä ja hakevat ne noutopisteeltä sovittuina noutopäivinä.
  • Ruokasektorin koordinaatiohanke kerää kommentteja lausuntoa varten elintarvikealan kokonaisuudistukseen22.6.2020
    Elintarvikelain kokonaisuudistusta on valmisteltu jo pitkään. Merkittävin uudistuksen tavoite on lakipaketin selkeyttäminen, vaikuttavuuden lisääminen sekä yhtenäistäminen EU-lainsäädännön terminologian kanssa. Turun […]
  • Ruokaa verkosta -webinaarisarja verkkokaupan mahdollisuuksista25.5.2020
    Harkitsetko oman verkkokaupan perustamista? Verkkokaupan perustaminen mahdollistaa uuden tavan myydä, palvella asiakkaita ja tavoittaa uusia asiakkaita. Myyntipisteen perustaminen verkkoon edellyttää […]
  • KEMIÖNSAAREN RUOKA – Uusi digitaalinen lähiruoan myyntikanava13.5.2020
    Kemiönsaaressa toteutetaan parhaillaan helppoa ja kätevää ennakkotilattavaa lähiruokakassia, jonka voi noutaa Kemiön keskustasta 17.-19.6. ja 25.-26.6. Pilotti toteutetaan yhteistyössä Uudenmaan […]

vs-lähiruoka.fi on Turun yliopiston Brahea-keskuksen ylläpitämä sivusto.
Tietosuojaseloste

Saavutettavuusseloste